PC Only
special
Game

Auteur: Lorenzo Girardi (Siros7)
Geplaatst op: 27 april 2008 om 20:00


English Translation   Tags: Geen tags

Age of Conan: Hyborian Adventures PvP Special

Special | 27 april 2008 - Helemaal alleen lig ik op het strand omringd door wrakstukken. Van het slavenschip waarop ik een aantal uren geleden nog op de maat van de trom moest roeien is weinig meer over. Achter mij strekt de open zee zich uit tot ver voorbij de horizon, voor mij ligt een dicht oerwoud. In de verte hoor ik een hels geschreeuw. Waar ben ik in godsnaam beland? In het Age of Conan: Hyborian Adventures PvP weekend natuurlijk!

Massively Multiplayer Online Role-Playing Games, ofwel MMORPG’s. Elke maand komt er tegenwoordig wel een uit en met zo’n uitgebreide wereld als die van Conan the Barbarian is het natuurlijk niet vreemd dat ook rond deze barbaar een MMORPG gemaakt wordt. Talloze boeken, strips, films en natuurlijk games zijn er gemaakt over het Hyboriaanse Tijdperk waarin de barbaar Conan leeft. Funcom heeft zich in de wereld van magie, zwaarden en grote mannen in kleine pakjes gestort om een op actie gerichte MMO te maken. De game komt al eind mei uit en ik kreeg de eer om mij te storten in de Player-versus-Player gevechten van het spel.Pimp my Barbarian
Voordat ik kon beginnen met het op brute wijzen verwonden van mijn medemens moest ik natuurlijk eerst een personage aanmaken. Hier al blijkt dat Funcom heel wat moeite in de game gestopt heeft. Veel MMO’s geven je de mogelijkheid om het geslacht, de huidskleur en grootte van je personage aan te passen. Bij Age of Conan echter kan je ook nog de grootte van delen van het lichaam, de spiermassa en de vetmassa bepalen. En waar de meeste MMO’s je uit een aantal standaard gezichten laten kiezen, geeft deze game je de macht om elk klein detail in het gezicht aan te passen. Zo kan je bij alleen de neus al exact de lengte, kromming, hoek en de mate waarin hij scheef staat bepalen. Dit alles gaf mij de mogelijkheid de perfecte barbaar te maken: groot, dik en met een kop alsof deze tegen heel wat muren aangelopen was. Ook moest meteen al de klasse van mijn lelijke, virtuele tegenhanger bepaald worden. En welke klasse is beter om deze MMO mee te beginnen dan de ‘Barbarian’?

Zon, zee en tranen?
Na het aanmaken van een personage kon ik kiezen. Of ik werd meteen naar level 20 gebracht om te beginnen met de PvP actie of ik kon eerst nog even rondhangen op het strand van Tortage. Ik koos het laatste en al snel bleek dat er in de wereld van Conan meer bloed, zweet en tranen waren dan zon, zee en strand. Het eerste wat mijn blik trok was een schaars geklede dame in nood. Haar helpen leek de meest humanitaire keuze, dus stuurde ze mij op pad om de sleutels van haar boeien te stelen. Na wat geklungel met het gevechtsysteem voltooide ik mijn taak en bevrijdde haar. Een paar honderd meter verder en heel wat gedode vijanden later kwam ik mijn oude slavenhandelaar tegen. Deze was nog dikker en lelijker dan mijn barbaar, dus was de keuze hem te doden logisch. Nadat ik mijn oude baas ontdaan had van zijn hoofd werd het tijd om de sprong naar level 20 te maken en me te storten op de PvP.Player versus Player
Eindelijk gooide de game mij in de wereld van de echte barbaren. Het lendendoekje waarmee ik rond liep op het strand was vervangen door een angstaanjagend harnas en ik bevond mij in een grote centrale hal met tientallen andere spelers. Voordat ik begon met de gevechten besloot ik eerst even mijn vaardigheden wat te verbeteren. Aangezien de game mij als level 20 barbaar in de wereld had gezet, had ik nog 20 levels aan ongebruikte ‘skillpoints’. Deze skillpoints krijg je als je levelt en je kan ze gebruiken om bijvoorbeeld je helende vermogen te vergroten of beter te worden in het sluipen. Zo’n 700 keer klikken later (elke skillpoint moet apart verdeeld worden) was mijn barbaar klaar voor de strijd. Het starten van een PvP gevecht is erg makkelijk en transporteert jou en je medespelers naar een aparte ‘instance’, een gebied speciaal voor jouw gevecht gemaakt.

Age of Conan: Hyborian Adventures PvP Special - Pagina 1
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Funcom
Uitgever: Eidos Interactive
Meer info
Genre(s): MMORPG
Aantal spelers: -
Release: 23 mei 2008
Stats
Aantal keer in collectie: 0
Aantal keer in wenslijst: 0
Boxshot
gerelateerde media