PC Only
special
Game

Auteur: Lars Cornelis (KingOfTheHill)
Geplaatst op: 7 juni 2009 om 12:00


English Translation   Tags: Geen tags

The Sims 3 launchparty

Special - Verslag | 7 juni 2009 - Vier juni jongstleden kwam alweer de derde echte Sims uit. Electronic Arts laat de launch van de derde telg in zo’n zeer succesvolle reeks als The Sims natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan en gaf daarom op de ArenA Boulevard in een lounchebar een launchfeest. Fans van de serie konden hier toegangskaartjes voor winnen, maar Gaming Only ontving uiteraard ook een uitnodiging. Ik reisde samen met Rainier af naar Amsterdam Bijlmer ArenA om ook even een kijkje te nemen op dit evenement.

De lounchebar waar EA dit launchfeestje hield, was lastig te missen. Het was het grote, ronde gebouw midden op de ArenA Boulevard. Toch presteerden wij het dit gebouw in de eerste instantie straal voorbij te lopen, om vervolgens te gaan zoeken waar we in vredesnaam moesten zijn. Groot gebouw? Midden van het plein? Waar? Ooh…

Afijn, eenmaal gevonden bleek alles goed geregeld. Alles was lekker groen, we kregen direct een gifgroen drankje aangeboden en overal zagen we de karakteristieke groene ruit terug die boven de Sim-ventjes hangt. Veronica, VJ van TMF, had zelfs zo’n dingetje in haar haar, alsof ze een Sims-gastje was. Overigens was wel weer duidelijk dat The Sims een heel ander publiek trekt dan bijvoorbeeld inFamous, waar ik laatst nog het launchevent van bijwoonde. Daar waar het allemaal gasten van rond de 20 waren, bleken het bij The Sims vooral meisjes van een jaar of 15 tot een jaar of 20 te zijn. Onder hen overigens toevallig genoeg nog een bekende van mijn studie, waarmee we de rest van de avond gespendeerd hebben. Met z’n vieren is immers gezelliger dan met z’n tweeën. We konden gebruik maken van de open bar en de band Valerius trad op. Ja, Electronic Arts weet altijd wel hoe ze feestjes moeten organiseren.


Valerius trad niet alleen ‘gewoon’ op, hun hitsingle “She Doesn’t Know” gaven ze ook nog een speciaal ‘Simstintje’ mee. Ze zongen het nummer in de eerste instantie in het Simlish, de verzinseltaal uit The Sims. Ik moet zeggen, dat klonk nog best goed. Het ging natuurlijk helemaal nergens over, maar je hoort wel vaker liedjes in een andere taal dan Nederlands of Engels waar je ook geen hout van begrijpt. Toegegeven, toen ze daarna de Engelse versie zongen klonk dat beter, maar desalniettemin een leuke variant. Meer over deze Simlish-uitvoering trouwens in het interview, op de volgende pagina.

Na het miniconcert van Valerius was er nog een signeersessie en de mogelijkheid voor ons als pers om de heren van Valerius te interviewen. Uiteraard gingen we niet met lege handen naar huis, op het eind kreeg iedereen nog een goodiebag met wat Sims-spullen mee.

The Sims 3 launchparty - Pagina 1
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Maxis
Uitgever: Electronic Arts
Meer info
Genre(s): Simulation
Aantal spelers: -
Release: 4 juni 2009
Stats
Aantal keer in collectie: 12
Aantal keer in wenslijst: 7
Boxshot
gerelateerde media