PC Only
special
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Martijn van der Kroef (Marley)
Geplaatst op: 20 maart 2008 om 15:30


English Translation   Tags: v3, update, profiel

V3 Update: Het Profiel

Special | 20 maart 2008 - De launch van V3 is inmiddels alweer ruim een maand geleden. Tijdens de lancering beloofden we jullie dat we ook na de launch niet stil zouden blijven zitten en dat is dan ook zeker niet het geval geweest. Vandaag kunnen we jullie aankondigen dat de eerste update van V3 het feit is: het profiel. Met het profiel brengen we de Gaming Only community een stap verder door middel van verschillende mogelijkheden. Een overzicht van deze nieuwe mogelijkheden vind je in het onderstaande overzicht.

Profieloverzicht
Wanneer je je eigen profiel of dat van een ander bezoekt, kom je als eerste terecht in het profieloverzicht. In het profieloverzicht is allerlei persoonlijke informatie over de persoon zichtbaar. Als het je eigen profiel betreft dan kun je alle informatie eenvoudig wijzigen door op de ‘bewerk profiel’ knop te klikken.
Het profieloverzicht werkt als navigator voor de rest van het profiel. Via hier kun je alle verschillende secties bezoeken, waaronder je wenslijst en fotogalerij. Maar hierover zo dadelijk meer. Ook kun je vanuit een profiel diegene een PM sturen of toevoegen aan je vriendenlijst.

Als lid kun je een stukje biografie over jezelf schrijven, wat getoond wordt op je hoofdpagina. Bijvoorbeeld wie je bent, hoe je gamegeschiedenis eruit ziet en wat je naast gamen nog meer voor hobby’s hebt. Maar natuurlijk is het niet verplicht om een biografie in te vullen als je hier geen zin in hebt.Andere Gaming Only leden hebben de mogelijkheid om te reageren op jouw profiel. Een leuke manier om nieuwe contacten op te doen of gewoon eenvoudig en snel met iemand te communiceren. Mocht je een reactie krijgen waar je niet op zat te wachten, dan kun je deze binnen je eigen profiel verwijderen. Let wel op dat na het verwijderen reacties niet meer teruggehaald kunnen worden.

Tot slot zie je aan de rechterkant een kolom met een aantal statistieken. Hier vind je meer informatie over de betreffende gebruiker, bijvoorbeeld hoeveel games de persoon in zijn of haar collectie heeft, hoeveel reviews en weblogs de persoon geschreven heeft en hoe actief diegene aan de site deelneemt.

Profiel bewerken
Je kunt je profiel bewerken door in het profieloverzicht rechtsboven op ‘Bewerk profiel’ te klikken. Vervolgens krijg je de opties om je biografie en forumprofiel aan te passen. Ook kan je vanuit dit scherm naar de andere profiel onderdelen surfen.

Collectie en wenslijst
Vanaf nu is het mogelijk om aan te geven welke games jij in je collectie hebt. Misschien ben je hier en daar de letters +c en +w al tegengekomen. Door bij een game of stukje hardware op +c te klikken, voeg je deze toe aan je collectie. Op deze manier kan je voor jezelf bijhouden welke games je hebt en dit natuurlijk aan anderen laten zien. Handig als je iemand zoekt om samen een game online tegen te spelen! Daarnaast zie je ook onze reviewscore en de door jezelf aan de game toegekende score in de lijst terug.Soms zullen er games zijn die nog niet uit zijn of waar je nog geen geld voor hebt, maar die je in de toekomst toch zeker aan je collectie toe zou willen voegen. Deze games kun je in je wenslijst zetten, door op +w te klikken. Heb je de game naderhand gekocht, dan kan je via de wenslijst door simpelweg op het pijltje te drukken de game naar je collectielijst verplaatsen. Andersom kan het natuurlijk ook. Games die je niet meer hebt of wilt uit je lijst verwijderen doe je door simpelweg op het kruisje te klikken.

Userreviews
Ben je het niet eens met een bepaalde review die wij over een game hebben geschreven? Vanaf nu heb je de kans om je eigen reviews te schrijven om jouw mening te laten horen. Door vanuit het profieloverzicht op ‘Review’ te klikken kom je in het overzicht waar al jouw userreviews terug te vinden zijn. Deze kun je van hieruit bekijken, bewerken of verwijderen. Maar let op, want verwijderde reviews zijn niet meer terug te halen!

Een nieuwe member review schrijf je door vanuit dit scherm op de knop ‘Schrijf member review’ te klikken. Van hieruit kun je een channel kiezen waar de game binnenvalt en vervolgens de betreffende game uit de database selecteren. In het ‘Bericht’ scherm kun je vervolgens jouw review schrijven.

Net als in onze reviews, kan je ook in jouw review plus- en minpunten van de game aangeven. Zijn dit er meerdere, dan scheid je deze doormiddel van een komma. Houd het aantal plus- en minpunten wel altijd beperkt tot een aantal van vijf. Tot slot volgt natuurlijk een conclusie over de game, waarin je jouw mening nog eens kort samenvat en kun je deelcijfers en een eindcijfer aan de game toekennen, vergezeld door een quote: een uitspraak van één zin over een game. Bijvoorbeeld: “FIFA 08 is de meest realistische voetbalgame tot nu toe”.

Weblogs
Naast userreviews is het ook mogelijk om weblogs te schrijven. Weblogs kunnen van alles zijn, van previews, columns tot een dagje weg naar Artis of je persoonlijke dagboek. Zolang het maar binnen onze regels blijft en de normen van goed fatsoen niet overschrijdt.

Door op weblogs te klikken krijg je weer een overzicht van de door jou geschreven weblogs, met dezelfde opties tot bewerken en verwijderen als bij de userreviews. Door op ‘Schrijf weblog’ te klikken kun je een nieuwe weblog aanmaken. Het volgende scherm wijst zich grotendeels vanzelf, je kunt hier de titel van je weblog opgeven en de weblog zelf schrijven.x

V3 Update: Het Profiel - Pagina 1
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!