PC Only
special
Nintendo default sfeerafbeelding

Auteur: Len Maessen (RighteousNorn)
Geplaatst op: 10 augustus 2015 om 09:00


English Translation   Tags: Geen tags

De beste tien games van de Gamescom

Special - Verslag | 10 augustus 2015 - Van Dark Souls III tot Quantum Break: we hebben een hoop games gezien deze Gamescom. Doodvermoeid maar gelukkig kijkt het GO-Gamescomteam terug op een lange week. Wat waren de games die ons echt blij maakten? We zetten onze tien favorieten in onbepaalde volgorde op een rijtje.

Titel: Unravel
Ashwin: We weten dat EA gaat voor kwaliteit in games, maar een titel als Unravel had ik niet verwacht. Je speelt Yarny, een simpel poppetje van touw. Al lopend laat je dan ook een spoor van touw achter dat je op meerdere manieren gaat gebruiken om pittige puzzels op te lossen in verbluffende omgevingen. Deze pracht en praal wordt ook doorvertaald naar een hypnotiserende soundtrack die je betovert. De puzzels moeten met gevoel opgelost worden waardoor eenvoudige knoppencombinaties niet van toepassing zijn. Dit is de meest aangename verrassing die ik heb meegemaakt op Gamescom dit jaar.
Unravel wordt ontwikkeld door ColdWood Interactive en uitgegeven door Electronic Arts. De game wordt ergens in 2016 verwacht.

Titel: Forza Motorsport 6
Jelle:
Vanaf deel 3 werd de serie minder realistisch, maar nu draait het weer volledig om simulatie; je auto netjes op de baan houden is een behoorlijke uitdaging. Weerseffecten en nachtraces hebben behoorlijke invloed op de game, niet alleen grafisch, ook de gameplay verandert erdoor ingrijpend. Zo is een enorme uitdaging om te racen in de regen: je voelt echt dat je minder controle hebt over je auto als je door een plas rijdt. Daarbij ziet de game er fantastisch uit: het is bijna niet van echt te onderscheiden.
Forza Motorsport 6 wordt ontwikkeld door Turn 10 Studios en uitgegeven door Microsoft. De game ligt vanaf 15 september in de winkel.


Titel: Guitar Hero Live
Lucas:
Op voorhand had ik niet verwacht dat Guitar Hero Live mijn lijstje met hoogtepunten zou halen. Natuurlijk, ik keek uit naar een nieuw deel, maar de ontwikkeling in de serie stond de laatste delen stil en de lol was er volledig af. Maar met name de nieuwe controller brengt de serie naar een nieuw niveau. Het is natuurlijk wennen, maar de nieuwe knoppenlayout en het echte publiek geven je meer dan ooit het gevoel dat je een gitaarheld bent. Als Activision de game goed blijft ondersteunen, dan kan het niet anders, dan dat dit weer heel wat avondjes plezier met vrienden gaat opleveren.
Guitar Hero Live wordt ontwikkeld door FreeStyle Games en uitgegeven door Activision. De game komt uit op 20 oktober.

Titel: Quantum Break
Ashwin:
Met Quantum Break zet Remedy Entertainment de traditie van verhaalgedreven games in combinatie met innovatieve gameplay voort. De ontwikkelaar blies ons omver met een goed verzorgde presentatie. In Quantum Break kunnen we de tijd manipuleren en daarmee invloed uitoefenen op de uitkomst van het verhaal. Daar komt nog bij dat de game deel wordt van een aanvullende serie, waarbij we korte afleveringen met acteurs van topkwaliteit kunnen verwachten. Alles aan het concept overtuigt en ik kan niet wachten om hiermee aan de slag te gaan.
Quantum Break wordt ontwikkeld door Remedy Entertainment en uitgegeven door Microsoft. De game ligt op 5 april 2016 in de winkel.

Titel: Dark Souls III
Len:
Sommige franchises proberen zichzelf met elk nieuw deel opnieuw uit te vinden, maar dat doet Dark Souls nadrukkelijk niet. En ik heb daar eigenlijk helemaal geen problemen mee, want de gebruikelijke combinatie van idioot moeilijke gameplay en een cryptisch verhaal werkt nog steeds perfect. Ditmaal wordt je health-bar niet meer ingekort als je sterft en kun je speciale moves uitvoeren door bepaalde houdingen aan te nemen. Voeg daar snellere, meer Bloodborne-achtige combat, meer manieren om van je omgeving gebruik te maken, en een veel grotere wereld aan toe, en Dark Souls III is weer een heerlijke variatie op een bekend thema.
Dark Souls III wordt ontwikkeld door FROM Software en uitgegeven door Bandai Namco. De game wordt ergens in 2016 verwacht.


Titel: Star Wars: Battlefront
Jelle:
Gamers die gesmacht hebben naar de terugkeer van Battlefront worden dit najaar niet teleurgesteld. Als er één studio is die deze shooter eer aan kan doen is het DICE en dat bewezen ze tijdens de Gamescom. Het speelt fantastisch en de variatie in gamemodi is groot. Naast de normale gevechten zijn er enorme luchtgevechten, de Walker Assault-modus, en de mogelijkheid om in splitscreen enkele waves met vijanden te verslaan die je kamp aanvallen. Ook grafisch is Star Wars: Battlefront een pareltje: geen enkele game die tijdens de Gamescom voorbij kwam zag er zo gelikt uit.
Star Wars: Battlefront wordt ontwikkeld door DICE en uitgegeven door Disney Interactive Studios. De game komt in Europa op 20 november dit jaar uit.

Titel: Rise of the Tomb Raider
Lucas:
Natuurlijk was het een enorme teleurstelling dat ik Rise of the Tomb Raider niet kon spelen. Desondanks heb ik er alle vertrouwen in dat ik met dit tweede deel in de reboot me weer heel wat uurtjes ga vermaken. Crystal Dynamics heeft goed gekeken naar games als Uncharted en Assassin’s Creed, en mengt die twee in wat een heerlijk spectaculaire avonturengame lijkt te worden. De game komt met de toegevoegde puzzels en tombes wat meer in de buurt van de klassieke Tomb Raiders zonder in te leveren op het moderne actiespektakel. Het zal ongetwijfeld niet voldoende zijn om de verzuurde puristen tevreden te krijgen, maar we leven niet meer in de 20e eeuw, en de moderne Lara is een vrouw naar mijn hart.
Rise of the Tomb Raider wordt ontwikkeld door Crystal Dynamics en uitgegeven door Microsoft en Square Enix. De game ligt op 13 november in de winkel.

Titel: Pro Evolution Soccer 2016
Ashwin:
Mijn afspraak met Konami was niet alleen leuk omdat het mijn eerste 'business afspraak' was als journalist. Ik kwam namelijk voor Pro Evolution Soccer 2016 en die game heeft mij goed ingepakt. Wat speelde dat toch lekker weg! En dan te bedenken dat ik niet eens een groot liefhebber ben van voetbalgames. De controls voelen vernuftig aan en de actie op het speelveld ziet er indrukwekkend uit. Een enkele keer liep één van mijn spelers tijdens de nasleep van een tackle zelfs over het hoofd van een tegenstander. Dat een game waar ik zelf weinig animo voor had nu ineens mijn volle aandacht heeft, zegt genoeg.
Pro Evolution Soccer 2016 wordt ontwikkeld door PES Productions en uitgegeven door Konami. De game wordt verwacht op 17 september van dit jaar.


Titel: Just Cause 3
Jelle:
De ultieme doe-eens-lekker-gek-game. De map is nog groter, de stunts nog gekker, en de mogelijkheden nog uitgebreider. De toevoeging van de wingsuit zorgt ervoor dat je je nog sneller door de wereld kunt verplaatsen en eigenlijk helemaal niet meer met de voetjes de vloer hoeft te raken. Dankzij de vrijheid van Just Cause 3 kun je zelf bepalen hoe je missies tot een goed einde brengt. Blaas je de brug op met een raketwerper, steel je een oorlogsschip, of ga je toch voor de gevechtshelikopter? De keuze is aan jou. Ondanks de enorme wereld is Avalanche het oog voor detail niet verloren. Zo klinken Rico’s voetstappen op het asfalt heel anders dan op een dak met aardewerken dakpakken.
Just Cause 3 wordt ontwikkeld door Avalanche Studios en uitgegeven door Square Enix. De game komt op 1 december uit.

Titel: Oriental Empires
Lucas:
Op voorhand was het dé game waar ik naar uitkeek deze Gamescom, en Oriental Empires heeft die verwachtingen bijna volledig waargemaakt. De game houdt het midden tussen Civilization en Total War, maar dan met een accurate weergave van drieduizend jaar Chinese geschiedenis. Alles in de game klopt, van het landschap tot de technologie, en van de cultuur tot de politiek. Het was even slikken toen ik zag dat je de gevechten niet direct kunt aansturen zoals in Total War, maar de gevechten zijn nog steeds grootschalig, en ik ben toch meer een president dan een generaal. De definitieve release laat nog even op zich wachten, maar goede kans dat het een topper in het 4X-genre gaat worden.
Oriental Empires wordt uitgegeven door Iceberg Interactive. De game zou deze zomer in Steam Early Access moeten komen, maar een datum is nog altijd onbekend.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Event info
Locatie Koelnmesse, Keulen, Duitsland
Begindatum 5 augustus 2015
Einddatum 9 augustus 2015