PC Only
review
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Patrick van Sint Annaland (501105)
Geplaatst op: 24 oktober 2016 om 17:00


English Translation 

Duke Grabowski: Mighty Swashbuckler

Review | 24 oktober 2016 - Wanneer een game gemaakt wordt door bekende ontwikkelaars dan wordt dat vaak als een verkooppunt gebruikt. Natuurlijk is een game meestal het werk van een grote groep mensen en is het aanwezig zijn van een bepaald persoon geen garantie voor kwaliteit. De review van vandaag maakt die uitspraak tot een pijnlijk waarheid, want Duke Grabowski: Mighty Swashbuckler is geen succes, ondanks de aanwezige veteranen van LucartArts.

Piraten
De naam doet het al vermoeden, maar Swashbuckler gaat over piraten. Om precies te zijn gaat het over de gespierde reus Duke Grabowski die de kapitein wil zijn van het schip waar hij werkt. Die wens heeft een kans om werkelijkheid te worden wanneer de kapitein komt te overlijden. Helaas is niet iedereen van de crew een fan van Duke en moet hij bewijzen dat hij geschikt is voor de functie. Het klinkt niet logisch, maar je moet drie vrouwen verleiden om zo aan je bemanning te laten zien dat je over de benodige charisma/listigheid beschikt. Wat Duke helaas niet weet is dat een deel van de crew een ander idee heeft over wie de kapitein moet worden.

Gekke situaties
Duke is niet de slimste piraat die er te vinden is. Het resultaat hiervan zijn situaties die lekker komisch zijn. Duke neemt alles wat gezegd wordt door anderen als letterlijk en sarcasme is hem al helemaal onbekend. Voordat je het weet ben je bezig met het bevechten van een reusachtige gorilla die kampioen worstelen is en een inktvisman die enkele kinderen ontvoerd heeft. Duke zijn reactie op dit alles is een van onbegrip en geweld, iedereen die tegenwerkt kan een mep verwachten.


Geen diepgang
De situaties waar je in terecht komt zijn komisch, maar helaas is dat ook gelijk het enige dat goed is aan de game. Swashbuckler is mogelijk gemaakt met een Kickstarter die 41.000 dollar heeft verdient. Dat bedrag is niet bepaald een groot budget te noemen en de ontwikkelaar heeft er te veel mee willen doen. Het gevolg is dat er geen enkel element is dat tot zijn recht komt. Een goed voorbeeld hiervan zijn de puzzels die extreem eenvoudig zijn en onhandig in beeld worden gebracht. Soms kon ik niet eens zien of ik nou wel of niet iets had opgelost.

Kartonnen personages
Het gebrek aan budget heeft ook als resultaat dat de wereld die je verkent klein is met een matige presentatie. Er zijn in totaal rond de twintig locaties om in te puzzelen en overal zien de texturen en objecten er onaantrekkelijk uit. Om het nog erger te maken zijn er de bijna lachwekkende animaties en een soundtrack die doet denken aan goedkope reclame. Er valt trouwens helemaal niets te verkennen. De elementen waar interactie mee mogelijk is gebruik je om verder te komen en verder is er niets te bekijken of mee te prutsen: de wereld is dood.

Een kort avontuur
Na twee uur bereik je het einde van Swashbuckler en op enkele komische momenten na is het een teleurstelling te noemen. De game voelt aan als een introductie die nauwelijks progressie weet te maken. Je loopt enkel van lelijke locatie naar lelijke locatie en lost puzzels op die te simpel voor woorden zijn. Van memorabele personages is geen sprake en de conclusie voelt bijna aan als een belediging. Om de ellende compleet te maken zijn er nog enkele vervelende bugs die frequent saven een vereiste maken.

plus- en minpunten
Komische situaties
Simpele puzzels
Lelijke presentatie
Weinig interactie
Kort
Vervelende bugs
Conclusie
Totaal score: 4 Duke Grabowski: Mighty Swashbuckler is een grote teleurstelling die nergens indruk mee weet te maken. Het enige compliment dat ik kan geven is dat je met Duke in enkele komische situaties terechtkomt. Voor de rest is alles matig tot slecht met onder andere puzzels die kinderlijk eenvoudig zijn. De wereld waarin je speelt niet veel beter met lelijke texturen en animaties die je bijna doen lachen omdat ze er zo slecht uitzien. Normaal raad ik altijd aan om in games grondig te verkennen, maar in dit geval is er niets te ontdekken en alles waar interactie mee mogelijk is heb je nodig om het einde te bereiken. Om het pakket compleet te maken zijn er nog vervelende bugs die ervoor zorgen dat je het einde misschien wel nooit te zien krijgt.
4
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar:
Uitgever:
Meer info
Genre(s):
Aantal spelers: -
Release: 2016
Stats
Aantal keer in collectie: 0
Aantal keer in wenslijst: 0

related headlines
Er zijn geen resultaten te weergeven.
gerelateerde media