PC Only
preview
Xbox default sfeerafbeelding

Auteur: Patrick van Sint Annaland (501105)
Geplaatst op: 31 oktober 2016 om 17:00


English Translation 

A Room Beyond

Preview - Hands-on | 31 oktober 2016 - Via Early Access kom je tegenwoordig games tegen die op allerlei verschillende manieren nog niet compleet zijn. Soms missen functies, soms zijn er nog maar een paar levels beschikbaar, of moet er nog een verhaal komen. In het geval van A Room Beyond is het niet af zijn in de vorm van beschikbare afleveringen. Er zijn twee van de vijf beloofde afleveringen aanwezig en dat maakt de game volgens de ontwikkelaar ideaal voor Early Access.

Antwoorden
A Room Beyond begint met gebeurtenissen die niet anders kunnen worden omschreven dan uitermate vreemd en gruwelijk. In een voorheen rustig dorpje worden rare rituelen uitgevoerd en de gevolgen hiervan zijn hongerige bezoekers. Als speler zijnde krijg je controle over een jongeman die in het dorpje arriveert en niet weer hij hoe er gekomen is. Wat volgt is het oplossen van puzzels en ondervragen van personages om informatie bij elkaar te sprokkelen. Je leert over een cult, een vreemd soort mist wat rond het dorpje hangt en komt in aanraking met de hongerige bezoekers.

Creatief
Als je door het bovenstaande aan Cthulhu en zijn onderdanen denkt dat zit je helemaal goed, want het thema van Room is kosmische horror. Je krijgt te maken met situaties die alles behalve logisch zijn. Om verder in het avontuur te raken moet je puzzelen, en net zoals het verhaal zijn de breinbrekers vreemd te noemen. Door omgevingen goed te verkennen kom je voorwerpen tegen die niet in de wereld thuishoren en deze gebruik je om puzzels op te lossen. Een cilinder van een vreemd metaal blijkt bijvoorbeeld een verrekijker te zijn (alleen dan wel met een iets andere werking).

Stijl
Tijdens het spelen van de eerste twee episodes van Room is mij duidelijk geworden dat de unieke look zowel een zegen als een vloek is. Elke locatie ziet er uniek uit en de game weet een sterke sfeer te scheppen dankzij de charmante details en vreemde geluiden. Waar het mis gaat is het met het zien van kleine voorwerpen. Veel van de objecten die je nodig hebt zijn klein en door de presentatie moet je wel erg goed kijken om ze te zien. Als resultaat moest ik af en toe als een dolle klikken om iets te vinden en dat is nooit een goed teken.


Wat is aanwezig?
Op het moment zijn de eerste twee afleveringen aanwezig. In de eerste episode krijg je een introductie over hoe de game werkt en waar je bent om in de tweede episode te beginnen met je zoektocht naar antwoorden.

Toekomstige content
In de toekomst volgen de overige drie afleveringen om het eerste seizoen compleet te maken. Verder wordt de interface aangepast en worden aanpassingen gemaakt om het tot een goed lopende ervaring te maken.

Voorlopig oordeel
A Room Beyond is een interessante ervaring en maakt me met zijn twee afleveringen nieuwsgierig naar de rest van het avontuur. Er zijn wat irritaties in de vorm van een onhandige interface en moeilijk te vinden voorwerpen, maar dat zijn problemen die opgelost kunnen worden. Qua positieve punten is er een verhaal wat boeit met lekker vreemde puzzels en een presentatie die sfeervol te noemen is. Natuurlijk is en blijft het een episodische game en recente gebeurtenissen leren ons dat wachten op een compleet seizoen verstandig is.

A Room Beyond wordt ontwikkeld door Rene Buhling en is beschikbaar via Steams Early Access voor een prijs van zeven euro. De volledig versie van de game zal ergens volgend jaar verschijnen.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar:
Uitgever:
Meer info
Genre(s):
Aantal spelers: -
Release: 2016
Stats
Aantal keer in collectie: 0
Aantal keer in wenslijst: 0

related headlines
Er zijn geen resultaten te weergeven.
gerelateerde media