PC Only
preview
Xbox default sfeerafbeelding

Auteur: Patrick van Sint Annaland (501105)
Geplaatst op: 16 augustus 2016 om 17:00


English Translation 

We Happy Few

Preview - Hands-on | 16 augustus 2016 - We Happy Few is een game die in een korte tijd veel aandacht getrokken heeft. In twee jaar tijd hebben we meerdere interessante trailers gezien. Details over wat de game precies is waren schaars, en het is om die reden dat recente previews sommige gamers waarschijnlijk gaan verrassen.

Survival
Door de trailers die verschenen zijn is het mogelijk om te denken dat We Happy Few een soort van Bioshock is. De werkelijkheid is anders, want We Happy Few is een roguelike survival game. Je moet behoeften zoals voedsel, water en slaap managen om in leven te blijven. De wijze waarop je dit doet is door te verkennen en allerlei nuttige objecten te verzamelen (denk aan bessen, waterflessen en boterhammen). Met alleen in je behoeften voorzien maak je echter geen progressie, en daarom moet er ook flink gecraft worden. Een paar stenen en metaal is bijvoorbeeld genoeg om een simpel wapen mee te maken.

Vrolijk doen
Je begint de game in een verlaten woonwijk waar enkel arme downers leven. Je moet uitkijken dat je niemand boos maakt door zijn of haar spullen te jatten, maar op dat na is het eerste gebied vrij rustig. Zodra je in het centrum terechtkomt wordt overleven een stuk moeilijker. Het is hier waar iedereen Joy gebruikt (een drug waar je blij van wordt) en men let op gedrag wat afwijkt van de norm. Om niet op te vallen maak je gebruik van een soort actieve stealth. Je moet reageren zoals mensen verwachten en altijd goed in de gaten houden of iemand naar je kijkt. Voor wanneer je in de problemen komt is er de optie om Joy te nemen, maar dit te vaak doen is geen aanrader.

Lekker gek
Als roguelike is We Happy Few momenteel een tof concept met een hoop haken en ogen. Er zijn talloze bugs en omdat alle objecten die je vindt random gegenereerd zijn is het zelfs mogelijk om niet in het tweede gebied te kunnen komen. Het is duidelijk dat de gameplay nog een hoop aandacht nodig heeft, maar de charmante stijl van het geheel voelt al perfect aan. Iedereen die je spreekt is op een bepaalde manier gestoord en de zijmissies die je kunt ondernemen zijn absurd. Iemand helpen om zijn collectie van eng uitziende poppen compleet te maken en racen met een konijnenmasker op zijn misschien nog wel de meest normale dingen die je tegenkomt.


Wat is aanwezig?
Op het moment van schrijven zijn drie van de uiteindelijk vijf eilanden aanwezig. Op de introductie na zijn er nog geen verhaalelementen en het aantal zijmissies en evenementen is ook nog vrij beperkt. Qua modi kun je momenteel enkel kiezen tussen wel of geen permadeath in survival.

Toekomstige content
Volgens ontwikkelaar Compulsion Games zal er tussen de zes maanden en een jaar nodig zijn om de overige content te leveren. Denk hierbij aan extra modi, de twee ontbrekende eilanden, het verhaal, dynamisch weer, extra quests en activiteiten.

Voorlopig oordeel
Na het spelen van We Happy Few ben ik erg benieuwd naar het eindproduct, maar kan ik niet aanraden om op dit moment een aanschaf te wagen. Voor de aanzienlijke prijs van 28 euro krijg je een vrij summiere hoeveelheid gameplay en content die een hoop irritaties bevat. Mijn advies is om de game goed in de gaten te houden en te wachten op de uiteindelijke release. Gezien hoeveel er nog gedaan moet worden kun je er het beste vanuit gaan dat het sowieso nog een jaar gaat duren.

We Happy Few wordt ontwikkeld door Compulsion Games en is beschikbaar via Steams Early Access en Xbox Preview voor een prijs van achtentwintig en dertig euro. De volledig versie van de game zal ergens volgend jaar verschijnen.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Compulsion Games
Uitgever: Compulsion Games
Meer info
Genre(s): Action
Adventure
Aantal spelers: -
Release: NNB
Stats
Aantal keer in collectie: 0
Aantal keer in wenslijst: 0

gerelateerde media