PC Only
preview
Xbox default sfeerafbeelding

Auteur: Patrick van Sint Annaland (501105)
Geplaatst op: 20 januari 2016 om 17:00


English Translation 

Slime Rancher

Preview - Hands-on | 20 januari 2016 - Dankzij indiegames onderneem je regelmatig activiteiten die je niet anders kunt beschrijven dan vreemd. Zo heb ik recent in Punch Club een aantal gemaskerde krokodillen in elkaar geslagen en bleek in Suits: A Business een beetje kannibalisme de oplossing. Met de game van vandaag komt daar het verzamelen van poep bij, want het blijkt dat slimes eten verwerken tot waardevolle kristallen.

Een boerderij
Slime Rancher is behalve de titel van de game ook nog eens een perfecte opsomming van wat je doet. Je begint de game namelijk met een lege boerderij en een stofzuiger die objecten kan opzuigen/uitspugen. Het enige opvallende in je boerderij is een Coral (een soort van kooi), maar deze is helemaal leeg. Kort nadat je jouw veilige basis verlaat stuit je op slimes: schattig uitziende blobs van slijm. Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt moet je met de stofzuiger slimes opzuigen om daarna een Coral van gevangenen/gasten te voorzien.

Poep verzamelen
Slimes verzamelen doe je niet alleen maar voor de lol, want door je gasten gelukkig te houden poepen ze Plorts uit die verkocht kunnen worden voor geld. Wat volgt is een cyclus waarin je dagelijks je slimes voorziet van eten en aandacht en daarna met het verdiende geld je boerderij verbetert. Die armzalige Coral zul je spoedig upgraden met handige functies (zoals muziek voor ontspanning) en er is genoeg ruimte om nog enkele extra Corals te plaatsen. Interessant aan upgrades kopen is dat deze vaak verdere mogelijkheden unlocken en er zo wel altijd iets is om voor te sparen.

Kleuren
Dat sparen is voor de eerste upgrades en goodies gemakkelijk, maar op een gegeven moment wordt het allemaal zo prijzig dat die simpele slimes niet meer genoeg zijn. Het is op dat moment dat je op zoek maar naar betere bewoners, want elk soort slime levert een andere Plort en de poep van een honingslime is bijvoorbeeld veel meer waard dan een roze. Elke slime heeft daarbij andere eisen, dus tactiek is belangrijk. Aangezien bepaalde soorten voedsel schaars zijn zul je veldjes aan moet leggen en de meest waardevolle slimes blijken ook nog eens dol te zijn op ontsnappen.

Moeilijkheid
Slime Rancher is op het moment geen moeilijke game, maar er zijn een aantal elementen die voor diepgang zorgen. Zo zijn er agressieve Tars die een aanval kunnen wagen en kun je slimes mixen. Voer een slime een Plort die niet van zijn soort afkomstig is, dan krijg je een gemuteerde slime. Sommige combinaties zijn daarbij verstandiger dan anderen. Ten slotte zijn er nog enkele locaties die bepaalde objecten nodig hebben om te openen in ruil voor extra ruimte met speciale eigenschappen.


Wat is aanwezig?
Op het moment van schrijven zijn er zeven soorten slimes aanwezig en voordat je alle slimes gevangen hebt en beschikt over elke upgrades ben je minimaal zes uur verder. Voor de echte fanaten is er nog de gouden slime die nagenoeg onmogelijk is om te vangen.

Toekomstige content
Het plan is om in periodieke updates extra slimes, upgrades, gebieden en verhaalelementen toe te voegen. Om de uitdaging te vergroten zullen er gevaren en kansen bijkomen waaronder veranderingen in het weer en hongerige roofdieren die een kip of slime wel lusten.

Voorlopig oordeel
Slime Rancher is op het moment nog vrij beperkt en toch is de gameplay zeer verslavend. Het continu uitbreiden van je boerderij is tof en is het onmogelijk om niet goed voor je collectie slimes te willen zorgen. De game doet bij tijden denken aan Harvest Moon en net zoals in die serie brengt het uitvoeren van je dagelijkse taken veel voldoening.

Slime Rancher wordt ontwikkeld door Monomi Park en is beschikbaar via Steams Early Access voor een prijs van twintig euro. De volledig versie van de game zal ergens dit jaar verschijnen.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Monomi Park
Uitgever: Monomi Park
Meer info
Aantal spelers: -
Release: 2016
Stats
Aantal keer in collectie: 0
Aantal keer in wenslijst: 0

gerelateerde media