PC Only
preview
Xbox default sfeerafbeelding

Auteur: Ashwin Marapengopie (Ashes)
Geplaatst op: 13 oktober 2015 om 17:00


English Translation 

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 – Grote verbeterslag

Preview - First-look | 13 oktober 2015 - Op gamescom had elk teamlid van de Gaming Only-crew wel een titel op zijn of haar checklist staan die totaal niet in ons straatje lag. Als er een game was waarvan ik van tevoren een gedachte had in de trant van ‘wat moet ik hier nou mee?’ dan was het wel Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4. Ik heb nooit manga gelezen, ik heb nooit anime-series gevolgd, en ik heb zelfs als tiener geen Dragonball Z gekeken. Gezien die achtergrond was het niet verwonderlijk dat er een groot vraagteken boven mijn hoofd cirkelde wanneer ik aan Naruto dacht. Iemand als ik kon in dat geval het beste alles maar over zich heen laten komen op gamescom. Aan mij de taak om over te brengen hoe dat is verlopen.

Research
De introductie van dit artikel doet vermoeden dat ik er niets aan heb gedaan om de wereld van Naruto te begrijpen. Zo kan ik vertellen dat Naruto Uzumaki, de hoofdpersoon, een puberende en machtige ninja is die vroeger iets bijzonders heeft meegemaakt. Zijn dorp is aangevallen door een machtige vos onder de naam Nine-Tails en deze vos is vervolgens door Naruto’s vader, eveneens een machtige ninja gevangen en opgesloten in zijn pasgeboren zoon. Met dit verleden probeert Naruto uit alle macht om aanzien en erkenning te werven.

Dat is in een notendop het verhaal. Het Naruto-universum is echter zover uitgebreid dat het lastig is om volledig bij te blijven met alle plotwendingen. Afgezien van die algemene beschouwing is het voor mij vooral belangrijk om te zien hoe de game op zichzelf staat en wat eruit te halen valt ten opzichte van diens voorgangers.


Slecht verstaanbaar
In een eerder, wat algemener artikel over gamescom, vertelde ik over hoe de presentatie van uitgever Namco Bandai werd uitgevoerd en hoe het vooral een aparte indruk op mij heeft gemaakt. De Japanners van ontwikkelaar CyberConnect2 deden hun uiterste best om er iets helders van te maken en dat lukte maar deels. In tegenoverstelling tot vrijwel alle andere ontwikkelaars werd hun presentatie met een goed verzorgde PowerPoint-presentatie weergeven, wat best verfrissend aanvoelde door de eenvoud in hun aanpak.

De twee werknemers van CyberConnect2 kregen hun informatie op verbale wijze helaas niet goed uitgelegd. De één een Naruto-uniform droeg en sprak Japans, de ander vertaalde het naar het Engels voor het publiek. Dit werd echter met een te aanwezig Japans accent gedaan waadoor het nog steeds grotendeels onverstaanbaar was. Ondanks dat werd er zeer enthousiast gereageerd op de game.

Veel voor het oog
De enthousiaste blikken van de aanwezige journalisten leek niet geveinsd. Zo zat ik er namelijk ook bij, ondanks dat ik niet bekend ben met de Naruto Shippuden-games. De verbeterslagen waren duidelijk visueel gemaakt in de PowerPoint-presentatie.

Een uiterst merkwaardige verbetering op grafisch gebied is de manier waarop de kleren van de vechters beschadigd raken. Waar eerder de schade alleen merkbaar was aan de healthbar is dit nu ook zichtbaar op het slagveld. Kleren kunnen deels verbranden of verscheurd raken en dit heeft ook effect op je armor. Door de beschadigingen kun je namelijk in het vervolg minder goed heftige aanvallen incasseren.


Andere grafische verbeteringen zijn terug te zien in de tekenstijl die wordt toegepast bij bepaalde moves. Er zijn namelijk verschillende variaties van het ‘blur-effect’ verwerkt in de personages waardoor het authentieke manga-gevoel sterker overkomt. Daar komt bij dat gezichtsuitdrukkingen nu ietwat dramatischer zijn dan voorheen, wat te zien is in ‘before and after dia’s’ in de PowerPoint. Wat al deze visuele verbeterslagjes met zich meebrengt is een game met veel meer zichtbare details dan diens voorgangers.

Leuke toevoegingen
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 biedt een hoop nieuwe in-game functies en content voor extra vertier. Zo bevat de game, weinig verrassend, nieuwe speelbare personages. Voorbeelden hiervan zijn Kaguya Ōtsutsuki, bekend als ‘the mother of all chakra’. Ook Boruto Uzumaki en Sarada Uchiha zijn aan de game toegevoegd, als speelbare bonuspersonages. Er zullen meer dan 100 personages beschikbaar zijn in de game.

Naast nieuwe personages bevat Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 ook een nieuwe transporttechniek om te veranderen van vechtstijl en kan er een ‘Awakened form’ aangenomen worden met een team van vechters waarmee vaardigheden onderling verdeeld kunnen worden. Teamleden delen vanaf nu ook de health en met de zogenaamde ‘Jutsu-techniek’ worden toegevoegde damage en power-ups in werking gezet. Hiermee wordt het vechten vooral voor de multiplayer-liefhebber een waar feestje.

Old-gen vs. New-gen
Nu de nieuwe elementen binnen de game zelf aan het licht zijn gebracht is het ook tijd om al deze verbeteringen naar diens logische conclusie te leiden. En die conclusie is dat Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 naast technische verbeteringen ook visueel een enorme upgrade heeft gehad tegenover de vorige games. Ontwikkelaar CyberConnect2 heeft op fantastische wijze gebruik weten te maken van de mogelijkheden die next-gen apparatuur met zich meebrengen zonder te hard door te slaan.


Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 zit boordevol content en ziet er daarnaast ook nog eens prachtig uit. Ik ben nog steeds geen Naruto-fan, maar ik ben uiterst gelukkig over het feit dat ik nu kan meepraten over deze game en het terechte enthousiasme kan delen met de fans.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 is een action/fighting game die ontwikkeld wordt door CyberConnect 2 e uitgegeven wordt door Namco Bandai Games. De game verschijnt op 5 februari 2016 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: CyberConnect2
Uitgever: Bandai Namco Games
Meer info
Genre(s): Fighting
Aantal spelers: -
Release: 9 februari 2016
Stats
Aantal keer in collectie: 0
Aantal keer in wenslijst: 0

gerelateerde media