PC Only
preview
Game

Auteur: Joey Coenraerds (Joey)
Geplaatst op: 16 april 2009 om 16:00


English Translation 

Battlefield Heroes

Preview - Hands-on | 16 april 2009 - Wanneer is Battlefield Heroes beschikbaar? Dé vraag die het meeste bij gamers en Battlefield-fans opduikt. Battlefield Heroes had al sinds 2008 te spelen moeten zijn, maar zelfs Dice heeft volgens mij geen idee wanneer de game uit te brengen. Gelukkig bestaat er zoiets als een beta waar je, als je geluk hebt een code te bemachtigen, aan kan deelnemen en hem zo al voor al de rest kan uittesten. Na lang wachten kreeg ik plots een mail met een code voor de beta van Battlefield Heroes en begon ik met veel verwachting aan de titel.

Battlefield Heroes is een gratis multiplayer shooter die helemaal gehuld is in een cartoon-uiterlijk. Meestal zijn games die gratis te spelen zijn niet van hoogstaande kwaliteit, maar Battlefield Heroes daarentegen is een uitschieter. Eerst en vooral kan je per account vier personages creëren en moet je de client downloaden. Als de client gedownload is, start de “Battlefield Heroes Updater” zich op die alle benodigde bestanden met, op moment van schrijven, een totaal grootte van 319mb download. Uiteindelijk kan je na tien tot twintig minuten eindelijk aan de slag met Battlefield Heroes.

Twee facties, drie classes
In Battlefield Heroes kan je kiezen uit twee facties, de Royal en National Army, waarmee je aan de slag kan. Elke factie bevat drie speelbare personages die ingedeeld zijn in classes en voor elke factie hetzelfde zijn. Allereerst heb je de Soldier die uiteraard het belangrijkste is in tijden van oorlog. De Soldier kan beschikken over een machinegeweer, pistool, granaten en een shotgun en is in staat om al zijn teamleden in zijn buurt te genezen met een “health boost”. Ook kan de Soldier meerdere granaten gooien en kan hij vijandelijke locaties waarnemen, zoals nabije vijanden door muren zien, met behulp van zijn speciale vaardigheid, de “Sixth Sense”.De diehard van Battlefield Heroes is de Gunner die beschikking heeft over de zwaarste en sterkste wapens, maar hierdoor zeer traag is. Zo kan de Gunner gebruik maken van een bazooka, een minigun en een shotgun. Zijn speciale vaardigheid is het “opeten” van granaten om zijn gezondheid aan te vullen. Als laatste heb je de keuze uit de Commando welke bekend staat als de sniper. De Commando is gespecialiseerd in stealth en kan zich dus ook tijdelijk onzichtbaar maken, een andere specialisatie van de Commando is het plaatsen van vallen. Deze class heeft de beschikking over een sniper, een mes en een pistool. In tegenstelling tot de andere classes is de Commando de zwakste en zal dus sneller het loodje leggen.

Creëer je eigen held
De speelbare personages kan je volledig naar jouw smaak aanpassen qua uiterlijk. Zo is het onder andere mogelijk om je personage een andere haarstijl, haarkleur, een snor of baard, en zelfs huidskleur te geven. Ook is het mogelijk om deze personages uit te rusten met ooglapjes, hoeden, helmen, laarzen, brillen, riemen, handschoenen, … De meeste items zijn te koop in de in-game store en zijn beschikbaar voor een bepaalde periode, als je deze items daarna nog wil gebruiken zal je ze opnieuw moeten kopen. Je kan deze spullen ofwel met jouw verdiende Valor Points kopen, wat ontzettend lang duurt, of met echt geld waardoor algauw het woord gratis in het niets valt.

Ook is een achievementsysteem aanwezig die werkt met missies welke een badge opleveren als de missie voltooid is. Bij het veroveren van vlaggen of het afknallen van tegenstanders verdien je punten. Hoe meer punten je verdient des te sneller je een level stijgt. Wanneer je een level omhoog gaat, verdien je een Hero Point die je kan spenderen aan een nieuwe ability voor je personage. Enkele van deze abilities zijn, zoals eerder vermeld, “I Eats Grenades” (Gunner), waardoor je gezondheid door het eten van granaten zich bijvult, en “Grenade Spam” (Soldier) die je instaat stelt vijf of meerdere granaten per keer te gooien.

Rondtoeren met jeeps en tanks in de weinige maps
Zowel de Royal Army als National Army hebben de beschikking over drie typen voertuigen; jeeps, tanks en vliegtuigen. Al deze voertuigen zijn lichtjes gebaseerd op echte modellen zoals de M4 Sherman, de Panzerkampfwagen IV (kortweg Panzer IV), de Willys MB US Army Jeep, de Duitse Volkswagen Kübelwagen, de Supermarine Spitfire en de BF-109. Naast het rijden of vliegen met deze voertuigen is het ook mogelijk om bovenop een tank te gaan zitten of met je kompaan mee te vliegen op één van de vleugels.Battlefield Heroes bevat maar drie maps wat naar mijn mening veel te weinig is om het effectief leuk te houden. Aangezien het spel automatisch een server kiest, ben je niet in staat om een map te kiezen die jij net leuk vindt. Ook een mogelijkheid om zelf een spawnpunt te kiezen, zit niet in de game. Je wordt automatisch terug in het spel gegooid nabij de plaats waar je stierf. Zeer lastig als je een eindje gestrand bent van je doelstelling en je, in de meeste gevallen, al lopend terug moet.

Battlefield à la Team Fortress
Battlefield Heroes is enkel in third-person te spelen en is, zoals eerder verteld, gehuld in een cartoonstijltje. Je kan qua graphics de game vergelijken met Valve’s Team Fortress 2. Dit stijltje is uiteraard geen minpunt voor de titel en een goede afwisseling van de standaard Battlefield titels. De titel oogt grafisch, ondanks het stijltje, goed maar toont ontzettend veel kartelrandjes op een te lage resolutie. Wanneer je de game speelt op de huidige resolutie is hier niets van op te merken, maar ik had dan weer het probleem dat de game niet soepel liep.

Zelf had ik ontzettend veel last van bugs die mij aanhoudend uit de game kegelde. Zo verscheen geregeld een disconnection error die ofwel na enkele seconden verdween of erger, me de server uitgooide. Gelukkig zat ik op zo’n twintig secondes terug in een server en kon ik weer aan de slag. Van lag daarentegen had ik geen last en ook het laden van de maps duren niet lang.

Enkel maar een leuk tussendoortje?
Battlefield Heroes is een toffe titel die vooral leuk is om tussendoor te spelen. Het grafische en komische stijltje past perfect bij de game en de titel liep, ondanks de hardnekkige bugs, toch vrij soepel. De beperkte keuze aan maps is wel een minpuntje alsook dat je echt geld moet neertellen om toch ten volle van Battlefield Heroes te genieten. Ik hoop ten zeerste dat bij de werkelijke launch van de titel die bugs en errors verdwenen zijn, het toch mogelijk is om een spawnpunt te kiezen en dat we meer maps mogen verwelkomen al dan niet met toekomstige updates.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Digital Illusions CE
Uitgever: Electronic Arts
Meer info
Aantal spelers: -
Release: 2009
Stats
Aantal keer in collectie: 7
Aantal keer in wenslijst: 8

gerelateerde media