PC Only
PC

PC Algemeen

De PC of computer is al sinds jaar en dag een fenomeen onder de mensen en vrijwel in iedere huiskamer te vinden. Een Personal Computer (PC) wordt voor veel doeleinden gebruikt en is voor vrijwel elke generatie toegankelijk. De naam Personal Computer werd een veelgebruikte term toen IBM (International Business Machines Corporation) in 1981 op de markt kwamen met hun eerste computer voor individueel gebruik. De term PC werd vroeger exclusief gebruikt voor IBM Personal Computers, maar vandaag de dag word deze term voor elke computer gebruikt die ontwikkeld is voor individueel gebruik.

pcUiterlijk
Qua uiterlijk is elke PC verschillend. De standaard PC's die in de winkels verkocht worden, hebben meestal een grijze of zwarte kleur. Veel computergebruikers stellen tegenwoordig zelf een systeem samen die ze van kast tot interne onderdelen kunnen aanpassen aan hun wensen. Ook casemod's zijn vandaag de dag geen geheim meer voor de computerwereld.

Specificaties
De specificaties van elke PC zijn verschillend. De binnenkant van een PC kan je namelijk zelf bepalen. De standaard PC's die in de winkels te koop zijn, hebben redelijk goede specificaties voor tekstverwerking en dergelijke. Indien je zwaardere taken wil uitvoeren zoals games op de hoogste setting spelen, zal je het n en ander moeten veranderen of upgraden. De grafische kaart is namelijk zeer belangrijk wil je een game soepel laten verlopen. Ook het geheugen (RAM) en de processor spelen een rol. Deze onderdelen zorgen dat je PC sneller en krachtiger is. Niet voor niets stellen vele gamers zelf een PC samen waardoor ze zelf beslissen hoe krachtig en snel het systeem is.