PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Antoon van Horrik (Vork)
Geplaatst op: 1 maart 2008 om 12:42

Bron: QJ
English Translation   Tags: SCi, Tomb Raider, reorganisatie

SCi ondergaat veranderingen

Nieuws | 1 maart 2008 - Een van de meest vervelende mededelingen die je als werknemer te horen kunt krijgen is natuurlijk dat het tijd is voor herorganisatie binnen een bedrijf. Grote kans dat je dan op de straat belandt, terwijl je veel noeste arbeid hebt verricht tijdens je periode aldaar.

Helaas hebben de werknemers van SCi dit voor hun kiezen gekregen, want er is besloten om 25% van de medewerkers te ontslaan. De redenen hiervoor zouden zijn dat de games niet voldoen aan de kwaliteitseisen die men stelt en dat men te weinig verdient aan de investeringen. SCi heeft besloten om nu nog maar met maximaal 800 mensen te werken.

Volgens Phil Rogers, zegsman van SCi, zijn beide redenen een gevolg van het herstructureringsplan. Rogers had hierover het volgende te zeggen:

Quote:
'Our quality has slipped below acceptable standards and, through disappointing game development and working within an ineffective operating structure, we are failing to realise the commercial return our creative ability and our shareholders demand. Our infrastructure is too big and expensive for the scale of the business.

To get SCi on track we have to act rapidly and effect change quickly. We must allow the world-class people that we have within the Group to focus on strong, profitable titles which will create the value our shareholders deserve.'


SCi heeft ook besloten om zich meer te richten op hun huidige games, die al bewezen hebben succesvol te zijn. Een van de bekendste voorbeelden hiervan is de Tomb Raider serie.

Het hoofdkantoor van SCi zal zich nu waarschijnlijk verplaatsen naar Montreal. Een hoop veranderingen dus binnen dit bedrijf. Laten we hopen dat deze stevige maatregelen in elk geval een positief effect hebben op de games die in de toekomst ontwikkeld gaan worden.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk
Opgericht in 1988