PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Arne Saerens (Velaro)
Geplaatst op: 3 maart 2011 om 18:12

Bron: CVG
English Translation   Tags: IW, Robert Bowling, engine

Robert Bowling: "Nieuwe engine contraproductief"

Nieuws | 3 maart 2011 - Dit zei Robert Bowling, de creative strategist van Infinity Ward, aan CVG. Hij meent dat het bouwen van een nieuwe engine totaal geen voordelen met zich meebrengt.

Nieuwe engine contraproductief
Volgens hem is het beter om op een goede basis te vertrouwen in plaats van een nieuwe engine te ontwikkelen. Dit zou namelijk te veel tijd innemen en na het ontwikkelingsproces zou het nog eens jaren duren om de puntjes op de i te zetten. Hij zegt dat de meeste huidige games een modificatie van een oudere engine gebruiker, waarop de ontwikkelaar al geruime tijd op vertrouwt. Een bekend voorbeeld hiervan is Call of Duty, dat sinds de tweede versie van de game op dezelfde engine draait.

Quote:
That would be counter productive. An engine takes years and years to develop and get right. Near every engine currently in use by us and other developers are iterations on their previous codebase.


Eerder had Robert Bowling het over Call of Duty, maar daarna zei hij dat het om een misverstand ging en dat hij in het algemeen praat.

Quote:
I was speaking hypothetically and from a top-line philosophy that building a ground-up engine is counter productive. [I was] not referring to any specific project, simply clarifying with that user that we never - for any game - build a 'brand new' engine, but iterate on a solid base as you noted in your article, adding what's needed and innovates it.

Infinity Ward
Robert Bowling zegt dat hij niet zal overstappen naar Respawn, wat bestaat uit ex-medewerkers van Infinity Ward. Hij zegt dat hij met een geweldig team aan een geweldig project werkt. Toen gevraagd werd aan welk project, hield hij de lippen stijf op elkaar.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 2002