PC Only
nieuws
Game

Auteur: Martijn van der Kroef (Marley)
Geplaatst op: 15 maart 2008 om 16:39

Call of Duty verantwoordelijk voor dood veteraan?

Nieuws | 15 maart 2008 - Een Irak-veteraan die wegens zijn verwondingen opgelopen in Irak verlof had, is onlangs dood teruggevonden langs een weg in Charlotte County, Florida. De man was doorgedraaid na een potje Call of Duty 4 en op zijn motor gestapt, welke naast hem werd teruggevonden. Een ongeluk wordt uitgesloten door de plaatselijke autoriteiten.

Eric Hall, de soldaat in kwestie, heeft een ernstig oorlogstrauma opgelopen. Hij heeft onder andere moeten toezien hoe zijn beste vriend in Fallujah werd onthoofd door rebellen.

Mogelijk heeft het spel een 'Combat Flashback' opgeroepen bij de marinier. Hierdoor voelt de persoon in kwestie alsof hij terug is in de traumatische situatie. Eric had dit al een keer eerder gehad, toen hij door het lint ging bij een stoplicht. Later zou hij hebben toegegeven dat hij dacht dat hij in een Irakese wegblokkade zat.

Dit tragische geval is een bewijs dat spellen steeds realistischer worden, wat enerzijds een compliment is voor de ontwikkelaars maar ook iets dat helaas advocaten als Jack Thompson 'ammunitie' geeft.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Infinity Ward
Uitgever: Activision
Meer info
Aantal spelers: 16
Release: 9 november 2007
Stats
Aantal keer in collectie: 34
Aantal keer in wenslijst: 0

gerelateerde media