PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 2 augustus 2016 om 21:41


English Translation   Tags: gamescom, cosplay

Gamescom scherpt veiligheidsmaatregelen aan

Nieuws | 2 augustus 2016 - Na de recente aanslagen in onder andere Parijs en Lion heeft de organisatie van de Gamescom besloten om de veiligheidsmaatregelen van het evenement aan te scherpen. Zo worden alle tassen van bezoekers gecontroleerd voordat ze toegelaten worden tot de Gamescom. Verder zijn de regels rondom cosplay aangepast.

Tassencontrole
De organisatie roept alle bezoekers aan de Gamescom op om tassen zo veel mogelijk thuis te laten. Aan de ingang is er tassencontrole en om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen is het advies om zo min mogelijk mee te nemen. De tassencontrole opent iedere dag om 7:00 uur, zodat bezoekers de gelegenheid krijgen om al voor de opening de controle te passeren. Met deze maatregel hoopt de organisatie de wachtrijen tot een minimum te beperken.

Cosplay
Voor cosplayers is het dit jaar verboden om imitatiewapens te dragen, dit geldt voor alle soorten wapens. Het verbod is bedoeld om families met kinderen die de Gamescom bezoeken geen angst aan te jagen. Tevens wil de organisatie voorkomen dat er onrust ontstaat bij inwoners van Keulen doordat er gamers met nepwapens door de stad lopen.

Het aanscherpen van de maatregelen voor cosplayers geldt ook voor standhouders. Zij moeten voor de beurs begint aangeven of er verklede personages rondlopen en bij het gebruik van imitatiewapens moeten die uitgebreid beschreven worden. Als een standhouder toestemming krijgt voor het gebruik van de imitatiewapens mogen deze tot het einde van de Gamescom de Kölnmesse niet verlaten.

De Gamescom vindt plaats van 17 tot en met 21 augustus in Keulen. Alle kaarten voor het evenement zijn uitverkocht.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Event info
Locatie Kölnmesse, Keulen, Duitsland
Begindatum 17 augustus 2016
Einddatum 21 augustus 2016

Related headlines
Er zijn geen resultaten te weergeven.