PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 7 juli 2016 om 22:54

22 spelers online en opwarmronde in F1 2016

Nieuws | 7 juli 2016 - F1 2016 is online te spelen met 22 spelers, ook bevat de game voor het eerst de opwarmronde voor de start en zul je bij de start de koppeling zelf moeten bedienen. Dit zijn enkele van de nieuwe features voor F1 2016 die Codemasters vandaag aankondigde en die je zelf kunt bekijken in de nieuwe trailer.

Vernieuwingen F1 2016
Tijdens de formatieronde moet je ervoor zorgen dat je banden op temperatuur komen en de motor niet te heet wordt. Cruciale elementen voor de start, die dit jaar ook handmatig gaat, je moet de koppeling bedienen en het toerental van de motor in de juiste zone houden. Daarbij is timing cruciaal, reageer je te vroeg dan word je bestraft voor een jumpstart, ben je te laat dan verlies je plekken en in het ergste geval grijpt de anti-stall in en kom je helemaal niet weg.

De online multiplayer wordt uitgebreid van 16 naar 22 spelers, zodat er een volledige startgrid mogelijk is online. Verder is in de trailer te zien dat de gezichten van niet alleen de coureurs, maar ook de teambazen realistisch nagemaakt zijn, onder andere Franz Tost van Toro Rosso en Toto Wolff van Mercedes zijn te zien.

Remmen voor de pitlane
Voor het eerst sinds F1 2010 ben je ook weer zelf verantwoordelijk voor het aanremmen voor de pitsstraat en insturen voor je pitvak. Ga je over de schreef in de race, dan krijg je mogelijk een tijdstraf van vijf seconde die bij je eerstvolgende pitstop wordt ingelost. Codemasters heeft naar eigen zeggen het complete straffensysteem verbeterd.

Het schademodel heeft een upgrade gehad en je bepaalt zelf hoe gevoelig het schademodel is. Crash je en vliegt je wiel eraf, dan blijft deze aan de auto zitten dankzij de 'wheel tethers', net zoals in het echt. Informatie over je rondetijden en voorsprong op je concurrenten wordt gegeven via het pitbord. Tot slot zijn de physics aangepakt en heeft Codemasters werk gemaakt van het zo realistisch mogelijk maken van alle ondergronden van het asfalt tot de kerbstones en het gras naast de baan.

F1 2016 verschijnt op 19 augustus voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Codemasters kondigde eerder al aan dat de game weer een volledige career mode heeft en dat de Safety Car en Virtual Safety Car onderdeel van de game zijn.


reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Codemasters
Uitgever: Codemasters
Meer info
Genre(s): Simulation Racer
Aantal spelers: 2-22
Release: 19 augustus 2016
Stats
Aantal keer in collectie: 0
Aantal keer in wenslijst: 0

gerelateerde media
Related headlines
Er zijn geen resultaten te weergeven.