PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 6 juli 2016 om 22:48

Bron: Twitter - Steam Spy
English Translation   Tags: Geen tags

Verkooprecords verbroken tijdens Steam Summer Sale

Nieuws | 6 juli 2016 - De Steam Summer Sale die maandag eindigde heeft flink meer opgeleverd dan de Summer Sale van 2015. Volgens Steam Spy leg het totale opgehaalde bedrag op ongeveer $230 miljoen, tegenover $160 miljoen van vorig jaar. Het totaal aantal verkochte games steeg van 33 naar 37 miljoen. De gemiddelde verkoopprijs zou bij deze cijfers dus flink zijn gestegen, van $4,85 per game naar $6,22 dit jaar.

Steam Summer Sale
De gegevens van Steam Spy zijn onofficieel en moeten dus met een korrel zout genomen worden. Toch geeft het een goede indicatie van het succes van de afgelopen sale. De hogere verkopen zijn deels te verklaren door het weglaten van flash sales, gamers zouden hierdoor minder het gevoel hebben dat ze moeten wachten op die ene deal. Verder lag ook het gemiddelde kortingspercentage lager, was het vorig jaar nog 66%, dit jaar was de gemiddelde korting 50% korting.

Meest verkochte games
Volgens [url=steamspy.com/sale[/url]data van Steam Spy[/url] was Limbo de best verkochte game tijdens de sale, met 1,1 miljoen exemplaren. Op plaats 2 volgt Payday 2 met meer dan een half miljoen verkopen en Counter-Strike: Global Offensive op 3 met net iets minder dan een half miljoen verkochte games.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 1996