PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Patrick Zwarts (mrAdmirals)
Geplaatst op: 12 mei 2016 om 08:07

Bron: VG247
English Translation   Tags: SEGA, shenmue, remaster

SEGA denkt na over Shenmue-remasters

Nieuws | 12 mei 2016 - Eind volgend jaar moet Shenmue 3 uitkomen en daardoor is er meer interesse in de serie. VG247 meldt dat SEGA er dan ook serieus over aan het nadenken is om remasters van de eerste twee delen op de markt te brengen, zo heeft community manager Dan Sheridan laten weten tijdens een aflevering van SEGA Central.

Vraag en aanbod
Shenmue-fans werden vorig jaar tijdens de E3 helemaal gek, toen ze hoorden dat Yu Suzuki een kickstarter-campagne ging beginnen voor Shenmue 3. Uiteindelijk werd en meer dan genoeg geld opgehaald om de game te maken. Dit zorgde er voor dat er in retro-gameshops ook meer vraag was naar de Dreamcast, omdat alleen op deze console deel n en twee te spelen zijn. Shenmue II kwam ook uit voor de originele Xbox, maar niet het eerste deel.

Remaster
Nu is er ook veel vraag naar remasters van beide delen, want gamers willen niet een aparte console aanschaffen om maar twee games te spelen. SEGA laat weten dat het niet makkelijk is om beide games te porten, omdat de ontwikkelaar graag wil dat de kwaliteit van het origineel behouden blijft en er zijn ook producten in de game te vinden waarvoor zij toestemming moeten vragen om weer te gebruiken. Toch wil SEGA graag van beide games een remaster maken en zij zijn dan ook serieus aan het kijken of dit werkelijkheid kan worden.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Japan
Opgericht in 1951