PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Lucas Seuren (Morthill)
Geplaatst op: 24 november 2015 om 17:15

Karel de Grote in uitbreiding voor Total War: ATTILA

Nieuws | 24 november 2015 - The Creative Assembly heeft een nieuwe uitbreiding aangekondigd voor Total War: ATTILA. In deze expansion, getiteld Age of Charlemagne, zal je veroveraartje spelen in de tijd van keizer Karel de Grote. De uitbreiding is vanaf vandaag te pre-orderen op Steam en zal vanaf 10 december ook daadwerkelijk te spelen zijn. In Age of Charlemagne krijg je natuurlijk een nieuw verhaal, nieuwe gameplay, en een nieuwe wereld om te veroveren.

Charlemagne
Geschiedenisfanaten zijn natuurlijk intiem bekend met de tijd van Karel de Grote. Waar Attila het definitieve einde inleidde van het Romeinse Rijk en de Westerse beschaving, bouwde Karel dat opnieuw op. Karel was een Frankische koning die leefde halverwege de 8e eeuw en hij heerste over wat we nu kennen als Frankrijk. Hij was een vrij succesvol veroveraar en werd door paus Leo III gekroond tot keizer van wat bekend zou worden als het Heilige Roomse Rijk. Wat eindigde met Attila begon opnieuw met Karel.

Groot
Age of Charlemagne zal acht speelbare facties bevatten, waarmee je 52 provincies mag veroveren. De game begint in 768 als Karel tot koning wordt gekroond van de Frankische provincies in het westen en laat je vanaf dat punt Europa veroveren. De wereld is na de val van het West-Romeinse Rijk versplinterd, armoede, honger, en conflict zijn aan de orde van de dag. Je kunt ervoor kiezen om als Karel orde te brengen, of misschien wil je liever met een van de andere facties de wereld veroveren.

Kingdom quests
Er zal ook flink wat gameplay toegevoegd worden met Age of Charlemagne. Zo zijn er nu Kingdom Events, waarbij je tot doel hebt om je eigen koninkrijk te vormen. Daarnaast heb je te maken met War Weariness, wat betekent dat je niet onbeperkt oorlog kunt voeren: je bevolking wordt een keer moe. Natuurlijk zijn er ook weer flink wat nieuwe units en technologieën die allemaal horen in de periode waarin de game zich afspeelt.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Creative Assembly
Uitgever: SEGA
Meer info
Genre(s): Strategy
Aantal spelers: -
Release: 10 december 2015
Stats
Aantal keer in collectie: 0
Aantal keer in wenslijst: 0

gerelateerde media