PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 20 oktober 2015 om 12:38

Kojima vertrokken bij Konami of op vakantie?

Nieuws | 20 oktober 2015 - Er bestaat onduidelijkheid over de positie van Hideo Kojima bij Konami. The New Yorker beweert op basis van ingewijden bij Konami dat Kojima vertrokken is bij de uitgever, Konami zelf stelt tegenover Tokyo Sports dat Kojima slechts op vakantie is.

Kojima vertrokken?
Volgens bronnen van The New Yorker was 9 oktober de laatste werkdag van Hideo Kojima bij Konami. Het vertrek van de ontwikkelaar is geen verrassing gezien het verwijderen van Kojima's naam van alle Metal Gear Solid V-promotiematerialen. Het concurrentiebeding in het contract van Kojima loopt naar verluidt eind december af, waarna hij vrij is om bij een ander bedrijf aan de slag te gaan of zelf een studio op te richten.

De afscheidsreceptie van Kojima zou op 9 oktober zijn bijgewoond door ongeveer honderd mensen, maar de directeuren van Konami zouden hun gezicht niet hebben laten zien. En van de aanwezigen schetst de sfeer als vrolijk, maar emotioneel.

Kojima slechts op vakantie
Konami heeft echter een hele andere lezing, volgens de uitgever is Kojima slechts op vakantie en is er geen sprake van dat de ontwikkelaar is vertrokken. Een woordvoerder van Konami gaf de volgende verklaring aan Tokyo Sports die vertaald werd door Kotaku:

Quote:
Currently, Kojima is a listed as a company employee. Kojima and the development team are finished developing Metal Gear Solid V and are taking a long time off from work. Because the development time for console games is so long and fatigue builds up, its common for employees to take extended periods of time off when development is finished.

Gevraagd naar de afscheidsreceptie voor Hideo Kojima stelde de woordvoerder 'niet te weten wat dit precies was'. De schrijver van het stuk in The New Yorker, Simon Parkin, plaatste vanochtend een foto op Twitter die volgens hem van de afscheidsreceptie van Kojima is.

Dat Kojima momenteel nog op de loonlijst staat bij Konami betekent niet per se dat het creatieve brein achter Metal Gear Solid ook terugkeert. Het kan zijn dat Kojima's contract tot en met december loopt, maar dat hij niet meer voor Konami zal werken tot die periode.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Japan
Opgericht in 1969