PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 19 mei 2015 om 11:09

Dimension Drive terug op Kickstarter na trollincident

Nieuws | 19 mei 2015 - Eind april lanceerde het Leidse 2awesome Studio een Kickstarter-campagne voor hun game Dimension Drive. In de laatste uren had de ontwikkelaar nog 7.000 nodig en die waren binnen, dankzij n backer. Alleen bleek dertig minuten voor het einde van de campagne dat deze toezegging frauduleus was. Nu is de Kickstarter terug voor een tweede poging.

Trollincident
Vlak voor het sluiten van de Kickstarter ontving 2awesome Studio een toezegging van 7.000 van ene Jonathan. Vreugde alom, want dat was precies nodig om het doel van 30.000 te halen. Helaas bleek deze toezegging gedaan met een gestolen credit card en trok Kickstarter het bedrag een half uur voor het sluiten van de campagne in. Daarmee haalde Dimension Drive het doel niet.

Logischerwijs waren de ontwikkelaar zeer teleurgesteld toen Gaming Only ze sprak tijdens een conferentie vrijdag in Utrecht. David Jimenez vertelde dat zij niet het enige slachtoffer waren, ook Herald kreeg een toezegging van 1.000 die werd ingetrokken. Wel was Dimension Drive het grootste slachtoffer.

Nieuwe Kickstarter
In overleg met Kickstarter heeft 2awesome Studio besloten om de campagne opnieuw van start te laten gaan en deze loopt sinds gisteravond. Op het moment van schrijven staat de teller op bijna 12.500 en daarmee loopt de campagne op schema om de 30.000 te halen. De Kickstarter voor Dimension Drive loopt nog tot en met 18 juni.

Dimension Drive
Dimension Drive is een dualscreen shoot-em-up, waarin je een ruimteschip bestuurt en moet wisselen tussen twee schermen. Door te wisselen van scherm kun je vijanden ontlopen, of ze juist opzoeken, puzzels oplossen en langs objecten komen. De game heeft een comic stijl en wil met verschillende modes zowel de hardcore shoot-em-up fan als de iets minder diehard liefhebber aanspreken.

Dimension Drive verschijnt eind 2015 voor pc, Mac en Linux.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: 2Awesome Studio
Uitgever: 2Awesome Studio
Meer info
Genre(s): Action
Aantal spelers: -
Release: december 2014
Stats
Aantal keer in collectie: 0
Aantal keer in wenslijst: 0

gerelateerde media