PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Lucas Seuren (Morthill)
Geplaatst op: 30 januari 2015 om 11:51

Bron: Gamesindustry
English Translation   Tags: Geen tags

SEGA gaat zich richten op pc en smartphones

Nieuws | 30 januari 2015 - Er gaat flink hervormd worden bij Sega Sammy Holdings, het moederbedrijf van game-uitgever SEGA. Omdat er al jaren een dalende omzet is in het segment Amusement Business, zal er veel meer focus komen te liggen op Digital Games. Met andere woorden, het bedrijf gaat zich meer richten op mobiele games en pc-games, en minder op de consoles. Dat is omdat er in die tweede markt wel groei zit.

Pensioen
Die wijziging in de koers van het bedrijf gaat natuurlijk fors van invloed zijn op de bezetting. De uitgever wil dat voor het einde van het boekjaar in maart 120 mensen vrijwillig met vervroegd pensioen gaan, en dat aantal moet uiteindelijk oplopen naar 300. Ongetwijfeld krijgen ze daarvoor een kleine bonus mee. Nog een groot aantal medewerkers zal overstappen naar Digital Games, en zij zullen dan ook met name gaan ontwikkelen voor smartphones en pc.

Toekomst
Wat kunnen we dan in de toekomst nog van SEGA verwachten. Ten eerste gaat de Total War-serie natuurlijk gewoon door, en ook Football Manager zal doorontwikkeld worden. Dit zijn pc-games en die vallen dus onder Digital Games. Maar wat SEGA verder in petto heeft, blijft voorlopig in het ongewisse. Hoewel Alien: Isolation met 1 miljoen exemplaren aardig verkoopt, is het zeker geen knaller; de game verkoopt zelfs minder dan het veel slechter gewaardeerde Aliens: Colonial Marines. Maar het is dus goed mogelijk dat SEGA zich minder gaat richten op AAA-games voor consoles en zich toelegt op een paar sterke franchises op pc en misschien nog af en toe een Sonic-titel.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!