PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Lucas Seuren (Morthill)
Geplaatst op: 29 januari 2015 om 17:08

Bron: The Guardian
English Translation   Tags: Seks

Seks in Witcher 3 is gemotioncaptured

Nieuws | 29 januari 2015 - Motion capture begint een steeds belangrijkere rol te krijgen in videogames; niet alleen voor actiescènes, maar om personages realistischer te laten bewegen in het algemeen. Het Poolse CD Projekt Red gaat nog een stapje verder: ze hebben 16 uur aan motion capture gedaan om de seks in de game zo realistisch mogelijk over te laten komen, zo bericht de Britse krant The Guardian op basis van een interview.

Belangrijk
Het klinkt misschien wat absurd, motion capture voor seks. De game is immers geen pornosimulator en het gaat maar om het idee; in films wordt vaak genoeg ook alleen maar de suggestie gewekt. Maar volgens Damien Monnier is de seks van belang. Zo laat het in de openingsscène zien hoe hecht de relatie is tussen Geralt en Yennefer, waardoor je ook veel beter begrip kunt opbrengen voor Geralt als zijn bedpartner verdwenen is; het biedt motief.

Quote:
Through sex we have shown that this is a person who Geralt would be compelled to chase after if she went missing. Sex is the quickest way in which to establish the relationship and provide a justification for the player to pursue this woman. We couldn’t just tell you to go find someone you don’t know or care about. It wouldn’t work.


Hoe dan?
Wat we ons precies moeten voorstellen bij de opnamen van deze seksscènes gaat The Guardian helaas niet op in. Gezien de normale motion-capture-technieken mogen we er van uitgaan dat een stel in zwarte pakjes gehuld was terwijl ze elkaar aan het berijden waren. We krijgen dus, ondanks de strijd voor realisme, nog niet alles perfect gemodelleerd te zien. Maar de grens tussen Game of Thrones en The Witcher wordt hiermee wel wat waziger.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: CD Projekt RED
Meer info
Genre(s): RPG
Aantal spelers: -
Release: 19 mei 2015
Stats
Aantal keer in collectie: 0
Aantal keer in wenslijst: 0

gerelateerde media