PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Lucas Seuren (Morthill)
Geplaatst op: 21 januari 2015 om 11:44

Bron: Robotoki
English Translation   Tags: Robert Bowling, Robotoki

Studio van Robert Bowling sluit deuren

Nieuws | 21 januari 2015 - Bij de meeste gamers zal de naam Robert Bowling wel een belletje doen rinkelen, aangezien hij als creative strategist bij Infinity Ward het gezicht was van Modern Warfare. Dik twee jaar geleden begon Bowling met wat andere mensen de studio Robotoki, maar die studio was geen lang leven beschoren. Bowling kondigde vannacht in een blog aan dat de studio moet sluiten.

Human Element
Robotoki werkte de laatste tijd aan de survivalgame Human Element voor de PS4, Xbone, en pc, en volgens Bowling was de studio druk in gesprek met uitgevers om de game op de markt te kunnen brengen. Helaas tot nu toe zonder resultaat, en aangezien de studio dus niet werd gesteund door een grote financier, wordt het werk voorlopig stil gezet. De kans bestaat dat als er een uitgever wordt gevonden voor Human Element, Bowling en zijn team weer aan de slag gaan, maar voorlopig gaat het project de ijskast in.

Indie
Dat zijn project mislukt is, wil niet zeggen dat Bowling het vertrouwen heeft verloren in experimentele en onafhankelijke games. Hij sluit zijn blog dan ook af met de oproep om vooral experimentele games te spelen en het ontwikkelingstraject van indie-ontwikkelaars te steunen. Op die manier kunnen ontwikkelaars het werk doen dat ze willen doen.

Quote:
My entire time there, I was in love with my job. I loved our fans, I loved our games, and I loved the team I was working alongside. (...) Support indie development, play experimental games, and continue to do what you love to do.


reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!