PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Lucas Seuren (Morthill)
Geplaatst op: 1 augustus 2014 om 12:52

Slecht kwartaal voor SEGA

Nieuws | 1 augustus 2014 - SEGA Sammy heeft de kwartaalcijfers bekendgemaakt en die waren niet bepaald rooskleurig. Hoewel er een kleine stijging was in de omzet ten opzichte van 2013, daalde de winst met 57,4% tot 5,5 miljard, omgerekend zo'n 40 miljoen. De verwachting is dat in de eerste helft van het boekjaar, dat loopt van 1 maart t/m 30 september, een verlies zal worden genoteerd van 7 miljard (50 miljoen).

Geen releases
De negatieve cijfers kwamen niet als een grote verrassing. SEGA lanceerde het afgelopen kwartaal maar n game, Persona Q Shadow of the Labyrinth, en die kwam bovendien alleen in Japan uit. Een echte bijdrage aan het totaal kon de gamesafdeling daardoor niet leveren. Op software werd een omzet behaald van 21,4 miljard (160 miljoen) en een verlies geleden van 282 miljoen (2,04 miljoen).

Rest van het jaar
Omdat er geen grote releases in de planning staan dit kwartaal, hoeven we in ieder geval tot oktober geen grote veranderingen in de cijfers te verwachten. Maar het derde kwartaal (oktober t/m december) zou SEGA moeten pieken. Dan komt een reeks games uit, aangevoerd door Alien: Isolation. Verder kunnen we Bayonetta 2 (Wii U), Yakuza 5 (PS3) en Sonic Boom (Wii U/ 3DS) verwachten.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Japan
Opgericht in 1951