PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 16 juli 2014 om 14:30

Saints Row-studio wil 100 nieuwe devs aannemen

Nieuws | 16 juli 2014 - Volition Inc, de studio achter de Saints Row-games, wil flink uitbreiden. Momenteel werken er ongeveer 200 mensen bij Volition, maar dat moeten er op termijn maar liefst 300 worden. De lokale krant The News Gazette ontdekte dat Volition een aanvraag indiende voor subsidie om de studio uit te breiden.

Uitbreiding Volition
Volition heeft een subsidie van $200.000 aangevraagd bij de gemeenteraad van Champaign, Illinois, de stad waar de studio is gevestigd. Met de subsidie wil Volition de studio verbouwen, zodat deze plaats biedt aan maximaal 100 nieuwe werknemers. Mocht Champaign geen subsidie verstrekken, dan denkt Volition na over een vertrek uit de stad, omdat het goedkoper is zich ergens anders te vestigen. Eerder ontving Yahoo al een vergelijkbare subsidie voor een uitbreiding van de kantoren in Champaign.

Volition Inc
Volition is bekend geworden door de Red Faction- en Saints Row-serie. De ontwikkelaar werd in 2000 gekocht door THQ en na het faillissement van die uitgever kwamen zowel de studio als de Saints Row-franchise in handen van Koch Media, het moederbedrijf van Deep Silver. Koch betaalde $22,3 miljoen voor Volition en troefde daarmee Ubisoft af, dat 'slechts' $5,4 miljoen bood.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 1993