PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Stefan van Veen (SvV_Ying)
Geplaatst op: 21 mei 2014 om 02:01

Ubisoft reageert op omstreden boxart Far Cry 4

Nieuws | 21 mei 2014 - Far Cry 4 is nog geen week geleden onthuld, maar de game ligt nu al onder vuur. Sommige mensen spreken van een racistische boxart. Reden genoeg voor creative director Alex Hutchinson van Ubisoft om te reageren via Twitter.

Racistisch en homofoob?
Tijdens de onthulling van de game vorige week werd direct de boxart vrijgegeven. Op deze afbeelding zit een liichte man tamelijk zelfvoldaan op de overblijfselen van een standbeeld terwijl hij zijn hand op het hoofd van een getinte man houdt. Boze tongen beweren dat de game racistisch is, anderen spreken van homofobie vanwege de uitstraling van de man met de blonde haren.

Hij is niet wit
Alex Hutchinson spreekt zich via Twitter uit omdat mensen volgens hem snel conclusies trekken. Met de zin 'hij is niet wit en dat is niet de speler', wil hij een aantal geruchten direct de kop indrukken. Far Cry 4 zal uitkomen voor de pc, Playstation3, Playstation 4, Xbox 360 en Xbox One. Alle versies zullen al dit jaar in de winkel liggen, namelijk op 20 november. De eerste beelden van de game zullen getoond worden tijdens de aankomende E3.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal Studios
Uitgever: Ubisoft
Meer info
Genre(s): Action
Adventure
Aantal spelers: -
Release: 20 november 2014
Stats
Aantal keer in collectie: 0
Aantal keer in wenslijst: 0

gerelateerde media