PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 20 mei 2014 om 20:17

Dual screen shoot-em-up Dimension Drive aangekondigd

Nieuws | 20 mei 2014 - De indie studio 2Awesome Studio heeft haar eerste commerciële game, Dimension Drive aangekondigd. De game is een shoot-em-up die zich op twee speelvelden tegelijk afspeelt, iets dat volgens 2Awesome nog niet eerder vertoond is in dit genre. Dimension Drive moet eind dit jaar verschijnen voor de pc, Mac en Linux.

Dimension Drive
Dimension Drive is een dual-screen shoot-em-up die zijn inspiratie haalt uit de klassiekers in dit genre. Het unieke aan Dimension Drive is dat het scherm in tweeën wordt gesplitst. Hierdoor moet je als speler niet op één, maar op twee speelvelden tegelijk letten. Op ieder speelveld heb je een schip waarmee je vijanden kapot kunt schieten. Je kiest er zelf voor welk schip actief is. De game dwingt je echter wel om af en toe te wisselen van scherm, er is op ieder scherm een meter die begint leeg te lopen zodra je in dat scherm speelt. Is je meter leeg voor je wisselt, dan ben je de pineut en verlies je een leven.

2Awesome Studio
2Awesome Studio bestaat uit David Jimenez en Alejandro Santiago, twee Spanjaarden die in Nederland voor de European Space Agency werken als ingenieurs. De twee kennen elkaar sinds 2006 en werken sinds 2013 samen aan games onder de naam 2Awesome Studio. Hun games maken ze in hun vrije tijd, naast het werk dat ze doen bij de ESA. Jimenez en Santiago wonen beide in Leiden.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: 2Awesome Studio
Uitgever: 2Awesome Studio
Meer info
Genre(s): Action
Aantal spelers: -
Release: december 2014
Stats
Aantal keer in collectie: 0
Aantal keer in wenslijst: 0

gerelateerde media