PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Lucas Seuren (Morthill)
Geplaatst op: 11 mei 2014 om 13:36

PC helpt SEGA aan prima cijfers

Nieuws | 11 mei 2014 - SEGA Sammy kan tevreden terugkijken op een prima boekjaar. Hoewel de netto winst daalde met 8,2% tot €270 miljoen, was dit nog altijd beter dan verwacht nadat de verwachtingen eerder dit jaar omlaag waren geschroefd. De consumentenafdeling maakte een omzetgroei door van 18,6% ten opzichte van vorig jaar en wist een verlies in het vorige boekjaar van €5,22 miljoen te compenseren met een winst van €10 miljoen.

PC-gaming
Grote successen wist SEGA te behalen met de games die traditioneel sterk zijn op de pc-markt. Grootste klapper was Total War: Rome 2 die 1,13 miljoen keer over de toonbank ging. Andere successen waren Football Manager 2014, die 790.000 keer verkocht is, Sonic Lost World met 710.000 stuks en Company of Heroes 2 met 680.000 exemplaren. Ondanks de kracht van pc-gaming verwacht SEGA dat het komend jaar de 3DS weer het belangrijkste platform gaat zijn, voor de Playstation 3 en pas als derde de pc.

Digitaal
Net als eerder Activision en Electronic Arts zag SEGA de omzet van verpakte games dalen, terwijl de omzet van digitale games juist toenam. Om die reden zal het Japanse bedrijf zich ook sterker gaan inzetten om games die eerder alleen in een doosje te krijgen waren ook digitaal aan te gaan bieden.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Japan
Opgericht in 1951