PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 29 april 2014 om 11:30

Steeds meer vrouwen spelen games

Nieuws | 29 april 2014 - De Amerikaanse branche-organisatie van game-uitgevers, de ESA, heeft haar jaarlijkse onderzoek gepubliceerd naar gamers in de VS. Daaruit blijkt dat het aandeel van vrouwelijke gamers inmiddels bijna gelijk is aan het aandeel van mannelijke gamers, 48% van de mensen die gamen is vrouw.

Meer vrouwen gamen
Vorig jaar was nog 45% van de mensen die gamen vrouw, dat betekent dat het steeds meer richting een 50-50 verdeling gaat. In totaal groeide het aantal gamers in de VS licht, 59% van de Amerikanen speelt wel eens een game, terwijl dat in 2013 nog 58% was. Het aantal huishoudens waar een console te vinden is groeide niet, dat percentage bleef op 51% steken. Verder is er een verschuiving te zien in leeftijd, 29% van de gamers is jonger dan 18, vorig jaar was dat nog 32%, daar tegenover staat dat 39% ouder is dan 36, vorig jaar was dit 36%.

Smartphones en casual games
Vooral het gebruik van smartphones en andere draadloze apparaten, zoals tablets, zit in de lift. Gamen op smartphones groeide vorig jaar met 22% en gamen op andere draadloze apparaten zelfs met 37%. Als er gekeken wordt naar welke type games Amerikanen spelen, dan zijn de casual en social games met een flinke opmars bezig. Het aandeel van deze games verdubbelde, van 19% in 2013, naar 38% dit jaar.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!