PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Arne Saerens (Velaro)
Geplaatst op: 29 juli 2013 om 15:24

Saints Row 4 opnieuw geweigerd in AustraliŽ

Nieuws | 29 juli 2013 - Het Australian Classification Board heeft voor de tweede keer geweigerd om een 18+-rating toe te kennen aan Saints Row 4. Een maand geleden werd de game ook al verboden in het land, maar Volition werkt sindsdien aan een speciale versie van de game voor AustraliŽ.

Ongeschikt
Het ratingboard heeft wederom unaniem besloten dat de game nog steeds ongeschikt is om te releasen, ondanks de recente aanpassingen. Hierbij werd de 'alien anal probe' uit de game verwijderd. Die zou in de game gebruikt worden om seksueel geweld weer te geven. In Europa is dit, genaamd de 'Rectifier', onderdeel van de Season Pass van de game.

Drugs
Deze keer viel het ratingboard echter over het druggebruik in Saints Row 4 dat bovendien gelinkt wordt aan beloningen. Het roken van buitenaardse verdovende middelen zorgt er namelijk voor dat de speler beschikt over superkrachten. Momenteel heeft Volition ook een 'veilige' versie van de game achter de hand voor AustraliŽ, maar het is niet duidelijk welke content deze precies zal missen. Deze editie moet echter nog geclassificeerd worden. Voorlopig is de game dus nog niet toegelaten in het land.

Quote:
"In the Review Board's opinion, Saints Row 4 could not be accommodated within the R 18+ classification as drug use related to incentives and rewards is not permitted."

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Volition Inc.
Uitgever: Deep Silver
Meer info
Genre(s): Action
Free-roaming
Aantal spelers: -
Release: 23 augustus 2013
Stats
Aantal keer in collectie: 1
Aantal keer in wenslijst: 0

gerelateerde media