PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Lucas Seuren (Morthill)
Geplaatst op: 10 juli 2013 om 09:17

Volition niet bang voor competitie next-gen

Nieuws | 10 juli 2013 - Na de presentaties van de Xbox One en PlayStation 4 tijdens de E3 zijn veel ogen gericht op de next-gen generatie, maar daar maakt Saints Row 4-ontwikkelaar Volition zich geen zorgen over. In een interview met Gamesindustry vertelt producer Jim Boone dat hij meer gespannen was toen Saints Row 3 gelanceerd werd in dezelfde periode als Uncharted 3, Modern Warfare 3, Skyrim en andere AAA-titels. De huidige generatie is in zijn ogen goed genoeg om Saints Row 4 succesvol te maken.

Uniek
De grote kracht van de Saints Row-serie, volgens Boone, is dat het een volledig unieke blik op gaming biedt en dat er een grote schare trouwe fans is. De absurditeit die de serie kenmerkt zorgt dat het onderscheidend genoeg is, dus als de game kan presteren in een tijd waarin grote AAA-titels op de markt komen, dan moet het ook lukken om de game in de markt te zetten als iedereen naar de nieuwe generatie kijk.

Quote:
There were a lot of big heavy hitters going out at the same time, so I wondered. And it [Saints Row 4] went out and was the biggest Saints Row game we've done yet. I think the big thing that we have going for us is that our game is so unique and different from everything else that's out there, and because we have an audience that absolutely loves this game, that helps us cut through some of the other noise that's out there."

Genegeerd
Opvallend aan de Saints Row-serie is dat, ondanks dat de games zeer gewelddadig zijn, ze nooit genoemd worden als mensen het hebben over de slechte invloed die games kunnen hebben. Boone vind het wel grappig, maar weet ook niet waarom hun game nooit genoemd wordt. Hij denkt dat het te maken heeft met het feit dat hun games zo absurd zijn, dat iedereen wel begrijpt dat ze niet te serieus genomen moeten en kunnen worden. Zelf vindt hij het gewoon entertainment en games zijn niet erger of beter dan een film voor volwassenen.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Volition Inc.
Uitgever: Deep Silver
Meer info
Genre(s): Action
Free-roaming
Aantal spelers: -
Release: 23 augustus 2013
Stats
Aantal keer in collectie: 1
Aantal keer in wenslijst: 0

gerelateerde media