PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Lucas Seuren (Morthill)
Geplaatst op: 9 juli 2013 om 15:22

Bron: Gamesindustry.biz
English Translation   Tags: Unity

Unity heeft 2 miljoen gebruikers

Nieuws | 9 juli 2013 - Mensen die de indie-ontwikkelingen in de gaten houden zijn vaak al bekend met Unity, een engine die vooral gebruikt wordt om kleinschalige titels te ontwikkelen. Ontwikkelaar Unity Technologies heeft bekendgemaakt dat de engine inmiddels door 2 miljoen mensen gebruikt wordt, een verdubbeling ten opzicht van vorig jaar, zo bericht Gamesindustry.

ExponentiŽle groei
De populariteit van Unity is vooral het laatste jaar enorm aan het groeien. De engine werd gelanceerd in 2005 en moest het toen nog doen met een paar honderd gebruikers. Iets meer dan een jaar geleden werd al de miljoen gepasseerd en nu is dat dus weer verdubbeld. De groei zegt volgens Unity CEO, David Helgason, veel over de succesvolle democratisering van de industrie:

Quote:
We are proud of this new milestone that we have reached for what it means to the vision to democratise the game industry. In 2005 we started out with a few hundred users and the goal of making game development accessible to everyone across an increasing array of platforms and devices. We continue to dream big and innovate for our developers.

Next-gen
Het einde is voor Unity zeker nog niet in zicht. Zo zorgt vooral Kickstarter met games als Project Eternity en There Came an Echo voor meer verspreiding van de engine. Met de nieuwe generatie consoles zal ook Unity door blijven gaan met het ondersteunen van ontwikkelaars. Verwacht dus maar een hoop games op de PS4 en Xbox One die gemaakt zijn met Unity.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!