PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 28 januari 2013 om 11:42

Oude THQ titels worden later verkocht

Nieuws | 28 januari 2013 - De studio's en games in ontwikkeling bij THQ zijn afgelopen week geveild, met SEGA, Ubisoft, Koch Media en Crytek als kopers. De zogenaamde backcatalog, de oudere licenties, zijn echter nog niet verkocht en dat zal in de komende weken gaan gebeuren.

Oudere titels
In een interview met GameInformer zegt de voormalig president van THQ, Jason Rubin, dat oude titels later onder de hamer zullen gaan. Hiertoe behoren onder andere Red Faction, de Blob, Homeworld en vele anderen. Ontwikkelaar Fleet Command is inmiddels een campage begonnen om Homeworld te kopen. Eerder werd ook bekend dat Double Fine interesse had in IP's van THQ. Waarschijnlijk wil de ontwikkelaar de rechten op Stacking terugkopen, een game die het bedrijf samen met THQ uitbracht.

Lot Vigil Games
Ondertussen zit THQ ook nog met 1 niet verkochte studio, Vigil Games. De studio rondde vorig jaar Darksiders 2 af en die game verkocht niet volgens de verwachtingen. Intussen werkte de studio nog aan een Warhammer 40.000 game en een nieuw IP. THQ zoekt nog koper voor Vigil Games, maar zal snel moeten zijn voordat veel ontwikkelaars van Vigil een andere baan hebben gevonden en er weinig meer te verkopen valt.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
THQ
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 1989