PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 21 december 2012 om 22:42

Saints Row 4 moet 5 miljoen keer verkopen

Nieuws | 21 december 2012 - Er blijven interessante dingen naar voren komen uit de documenten die THQ bij de rechtbank heeft ingediend met de aanvraag voor faillissementsbescherming. Zo heeft het bedrijf voorspellingen gegeven voor het aantal verkochte exemplaren en de winst die iedere game moet opleveren. Van Saints Row 4 wordt verwacht dat deze 5 miljoen keer gaat verkopen, terwijl bij 1666 op 4 miljoen exemplaren wordt gerekend.

Verlies Darksiders 2
Uit de cijfers blijkt ook dat THQ op Darksiders 2 een verlies verwacht te maken van ongeveer een half miljoen dollar. Alhoewel er gerekend wordt op een verkoop van ruim 2,4 miljoen exemplaren is dat dus niet genoeg voor een winst. De enige andere game in het lijstje die al uit is, is WWE '13. Deze game wordt geschat op 1,9 miljoen verkopen en alhoewel dat een half miljoen minder is dan Darksiders 2, is WWE naar verwachting wel winstgevend. THQ hoopt dat de game uiteindelijk 6,6 miljoen winst zal opleveren.

Verwachte verkopen
Met 5 miljoen verkopen verwacht THQ het meest van Saints Row 4. Ook voor Evolve van Turtle Rock, 1666 van Assassin's Creed-maker Patrick Désilets en Homefront 2 wordt veel verwacht. Deze games moeten 4 miljoen keer gaan verkopen. In de afbeelding hieronder staan de verwachtingen voor alle komende THQ-games weergegeven. De unit sales geeft het aantal verkochte games in miljoen weer, terwijl de net sales de omzet zijn en de contribution margin de winst die een game moet opleveren.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
THQ
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 1989