PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 4 juli 2012 om 11:04

Vivendi wil Activision Blizzard verkopen

Nieuws | 4 juli 2012 - Vivendi wil Activision Blizzard verkopen, aldus een rapport van Bloomberg. De grootaandeelhouder van Activision Blizzard staat onder druk van aandeelhouders om de aandelenkoers te verhogen en het verkopen van Activision zou de schuld van Vivendi drastisch kunnen verminderen.

8,1 miljard dollar
Vivendi heeft momenteel 61% van de aandelen van Activision Blizzard in handen. De waarde van die aandelen ligt rond de 8,1 miljard dollar. Vivendi is van plan deze aandelen over te doen aan een koper, maar mocht er geen geďnteresseerde worden gevonden, dan is de kans groot dat Vivendi de aandelen op de beurs van de hand doet. Mediabedrijf Vivendi is al gewaarschuwd dat het zijn schulden moet terug dringen, omdat de kredietwaardigheid van het bedrijf anders wordt verlaagd. Dit zou het voor Vivendi duurder maken om geld te lenen.

Activision Blizzard
Activision Blizzard ontstond in 2007 na een fusie tussen Activision en Vivendi Games. De totale waarde van de deal in 2007 was bijna 19 miljard dollar. Na het samenvoegen van beide bedrijven werden verschillende games van Vivendi geannuleerd, zoals WET en Brütal Legend. Deze games vonden uiteindelijk een andere uitgever. WET ging naar Bethesda, terwijl EA Brütal Legend uitgaf

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 2007