PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 25 mei 2012 om 12:01

IW-oprichters: 'Wij deden niks verkeerd'

Nieuws | 25 mei 2012 - De oprichters van Infinity Ward, Jason West en Vince Zampella, hebben zich voor het eerst sinds hun ontslag door Activision in maart 2010 uitgesproken over de kwestie. Volgens West en Zampella hebben zij absoluut geen contractbreuk gepleegd en hebben ze niet zelf contact gezocht met EA, zoals Activision wel beweerd.

Sterke positie Infinity Ward-oprichters
Een belangrijk stuk in het proces wordt het contract dat West en Zampella in 2008 sloten met Activision. De uitgever stond toen op het punt samen te gaan met Vivendi en moest volgens de overeenkomst met Vivendi zorgen dat de belangrijkste ontwikkelaars van het bedrijf, waaronder West en Zampella, niet zouden vertrekken. Hierdoor hadden de oprichters van Infinity Ward een sterke positie bij het opstellen van een nieuw contract. In het contract staat onder andere dat Infinity Ward na Modern Warfare 2 zelf mocht bepalen wat voor game ze wilden maken. Alleen had Activision volgens de ontwikkelaars nooit de intentie om het contract na te leven.

Toch Modern Warfare 3 maken
Begin 2010 onderhandelen West en Zampella met Activision opnieuw over hun contract. Activision krijgt de ontwikkelaars zo ver dat ze toch Modern Warfare 3 maken en daarna zouden ze mogen vertrekken bij Infinity Ward om hun eigen studio op te richten. Tijdens 1 van die gesprekken komt de advocaat met Activision ineens met een brief op de proppen waarin staat dat Activision een onderzoek begint naar West en Zampella.

Quote:
The thing that blows my mind is that they showed up to the meeting with that thing printed out in their briefcase already. It wasn't an email. It was hours of conversation, then reach in and pull out the paper. This was all very surprising, by the way. You're waiting for the call to be like, "Did they take the offer?" Well, actually, they gave me this piece of paper. That was a ­surprise.


Weinig contact met EA
Dat West en Zampella zelf contact hebben gezocht met EA is volgens het duo niet waar. Tijdens de contractonderhandelingen in 2010 nam EA contact op met West en Zampella. Ze werden met een privéjet opgehaald en lunchten met CEO John Riccitiello. Kort daarna werden ze gebeld door EA met de vraag of ze interesse hadden om voor EA te werken. West en Zampella zeiden nee, omdat ze nog volop met Activision aan het onderhandelen waren.

De rechtszaak tussen Activision en de oprichters van Infinity Ward gaat volgende week van start. Eerder schikten EA en Activision de rechtszaak die Activision tegen EA had aangespannen.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 2002