PC Only
nieuws
Game

Auteur: Lucas Seuren (Morthill)
Geplaatst op: 24 mei 2012 om 23:24

'38 Studios en Big Huge Games gaan failliet'

Nieuws | 24 mei 2012 - Het lijkt erop dat ontwikkelstudio 38 Studios failliet is en dat daarmee ook het einde is gekomen voor dochterbedrijf Big Huge Games. Anonieme bronnen hebben aan weblogs Joystiq en Kotaku bericht dat 38 al zijn personeel per direct op straat heeft gezet. Mits waar zal dat ook het einde betekenen van de Amalur-MMO die in ontwikkeling was bij 38 Studios.

FinanciŽle problemen
Een faillissement voor 38 Studios zou niet uit het niets komen, het bedrijf verkeert al langer in zwaar weer en had onlangs nog een schuld afgelost van dik $1 miljoen, waardoor het bedrijf helemaal in de problemen kwam. Volgens een e-mail gestuurd aan Kotaku is het personeel sinds 30 april niet meer betaald, terwijl dat op 15 mei zou moeten gebeuren. Via de dokter van een zwangere vrouw van een van de medewerkers loopt de medische dekking van het personeel vanavond af, wat er sterk op wijst dat al het personeel op straat wordt gezet.

Big Huge Games
Ontwikkelaar Big Huge Games brak enkele jaren geleden door met de strategiegame Rise of Nations, die vooral populair bleek in multiplayer. Ondanks een vervolg Rise of Legends raakte het bedrijf in financiŽle problemen en werd 2 jaar terug opgekocht door 38 Studios. Daarna werd de RPG Kingdoms of Amalur: Reckoning gemaakt die onlangs verscheen. Het lijkt allemaal niet genoeg geld te hebben opgeleverd. Tijdens een persconferentie vannacht zal duidelijk moeten worden of 38 daadwerkelijk zijn deuren sluit.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Big Huge Games
Uitgever: Electronic Arts
Meer info
Genre(s): RPG
Aantal spelers: -
Release: 10 februari 2012
Stats
Aantal keer in collectie: 0
Aantal keer in wenslijst: 1

gerelateerde media