PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 23 mei 2012 om 17:44

Relatie Activision-Infinity Ward was slecht

Nieuws | 23 mei 2012 - De relatie tussen Activision en Infinity Ward werd in de maanden voor het ontslag van oprichters Jason West en Vince Zampella snel slechter. De LA Times kreeg emails in handen die ingediend zijn als bewijs voor de rechtszaak tussen Activision en de ontwikkelaars en deze lezen bijna als een jongensboek.

E3 ellende
De ellende lijkt goed beginnen vlak voor de E3 van 2009. Activision heeft een contract gesloten met Microsoft voor het promoten van Call of Duty: Modern Warfare 2. In ruil voor het marketinggeld van Microsoft komt Call of Duty DLC eerst naar de Xbox 360, maar men heeft ook een aantal verplichtingen op de E3. Zo zou onderdeel van het contract een live demo zijn. Rob Kostisch schrijft in een email 'Msft [Microsoft] will go ballistic over this and the deal is seriously risked'. Mike Griffith, destijds hoofd van de Activision-tak zou gebeld hebben met West of Zampella maar deze zouden zomaar hebben opgehangen. Bobby Kotick, CEO van Activision antwoordt met 'If they really did I would change their locks and lock them out of their building'.

Plan B, Treyarch helpt mee
In januari 2009 zitten er ook al scheuren in de relatie tussen uitgever en ontwikkelaar. Een email suggereert dat Activision een brief naar West en Zampella stuurde die als een ongename verrassing kwam. In dezelfde mailwisseling wordt gesproken over de mogelijkheid dat Treyarch de ontwikkeling van Modern Warfare 2 overneemt. Al wordt dat ook gelijk beschreven als groot risico, aangezien de game 9 maanden later klaar moest zijn. Dave Stohl, een manager bij Activision, schrijft de profetische woorden 'is everyone ready for the big, negative PR story this is going to turn into if we kick them out?'

Uit de vrijgekomen emails bleek ook al dat West en Zampella recht hadden op $46 miljoen aan bonussen in 2010 en 2011. De rechtszaak tussen Activision en de oprichters van Infinity Ward start binnenkort.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 2002