PC Only
nieuws
PC default sfeerafbeelding

Auteur: Jelle Schut (jellejelle)
Geplaatst op: 23 mei 2012 om 17:22

$46 miljoen bonus misgelopen door IW-oprichters

Nieuws | 23 mei 2012 - De oprichters van Infinity Ward, Vince Zampella en Jason West, zijn door hun ontslag bij de ontwikkelaar bijna $50 miljoen aan bonussen misgelopen. Ook andere mensen in de top van Infinity Ward hadden bonussen die in de miljoenen liepen in het vooruitzicht.

$46 miljoen bonus
Over 2009 kregen West en Zampella een salaris van $420.000 en een bonus van bijna $3,1 miljoen per persoon. Voor 2010 was de verwachting dat hun salaris zou groeien tot $436.800 met een bonus van maar liefst $13 miljoen door de release van Modern Warfare 2 eind 2009. Over 2011 hadden ze een salaris van $454.272 moeten krijgen en een bonus van $9,84 miljoen. Echter, West en Zampella werden in maart 2010 ontslagen en zagen dus niets van hun bonus.

Andere werknemers
Daarnaast hadden nog 19 andere werknemers van Infinity Ward recht op bonussen. Deze liepen uiteen van $1,1 miljoen dollar tot ruim $2,5 miljoen dollar. Of dit de groep mensen is waaraan Activision onlangs $42 miljoen dollar betaalde is niet bekend. Dit blijkt allemaal uit emails die ingediend zijn als bewijsstukken voor de rechtszaak en die de LA Times in handen kreeg.

Wel erg veel geld
Opvallend is dat in de mailwisseling tussen enkele Activision kopstukken Mike Griffith, vice-president van Activision Blizzard, opmerkt dat ze 'veel te veel betalen aan te veel mensen'. Griffith vraagt zich af of er een mogelijkheid is om de uitbetalingen aan banden te leggen.

West en Zampella claimen inmiddels meer dan $1 miljard van Activision in de rechtszaak die binnenkort van start gaat. Onlangs werd al bekend dat Activision de email van de Infinity Ward-oprichters wilde hacken om belastende informatie te verzamelen.

reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
Bedrijf info
Land van herkomst Verenigde Staten
Opgericht in 2002