PC Only
member review
Game
Auteur: Wintahs
Geplaatst op: 24 november 2008 om 21:46
Laatst gewijzigd op: 26 november 2008 om 14:08

Brothers In Arms: Hells Highway

Member Review | 24 november 2008 - 24 november 2004 - Brothers in Arms: Hell's Highway is het nieuwste deel uit de bekroonde reeks van Gearbox Software.Na E3'06 was iedereen helemaal hyped up voor deze game,maar na het meermalen uitstellen verloren velen hun interesse.Moet je deze tactische shooter onmiddelijk gaan kopen of netjes laten liggen?Lees het in deze review.

Operation Market Garden
Na de succesvolle invasie in Frankerijk in Juni '44 staan de geallieerden stil in het zonet bevrijde Belgie.Er is niet genoeg brandstof en munitie,want alle voorraden komen nog steeds uit Frankerijk.Veldmaarschalk Montgomery komt met een gewaagd plan op de proppen om de oorlog tegen kerstmis te beeindigen.

Het plan is om een paar belangerijke bruggen en sleutelpunten te veroveren,zodat ze via de Rijn Duitsland konden binnenvallen. Ondersteund door het Britse 30e Corps werden er meer dan 35.000 Amerikaanse,Britse en Poolse para's gedropt die de belangerijke bruggen in zuid-Nederland moeten veroveren.
Staff Sergeant Matthew Baker en zijn squad zijn ook deze keer van de partij,dit keer niet onder het 502e regiment van de 101ste luchtlandings divisie maar als één van de 'Recon squads' van deze divisie.

In Normandie hebben de mannen van Baker en Hartsock het zwaar te verduren gekregen,maar uiteindelijk konden ze toch victorie kraaien,Maar lukt dit ook in Nederland?


De game zelf...

Gameplay
Hell's Highway is een tactische first person shooter.Geen run-and-gunning A la Call of Duty of Medal of Hoor,nee,in Hell's Highway moet je altijd nadenken over je volgende zet.Eén foute beslissing en je mag je laatste save-game opzoeken.

In feite is de 'code' heel simpel.Zoals Gearbox' militaire adviseur J.Antal het zegt:'De 4 F'en'

Eerst moet je de vijand vinden.->Find
Dan moet je hem onder druk zetten met vuur.->Fix
Vervolgens moet je een weg zoeken rond de vijand heen ->Flank
Ten slotte maak je de vijand af ->Finish

Deze methode is bijzonder efficient,veel efficienter dan gewoon op de vijand af stormen.
Wat mij wel opviel,is dat deze procedure in HH niet altijd per sé nodig is,terwijl dit in de vorige games wel het geval was. Dit komt vooral doordat de wapens véél accurater zijn dan vroeger.De gun-sway is afwezig,wat mikken veel makkelijker maakt. Deze keuze werd waarschijnlijk gemaakt om de game open te stellen voor een groter publiek,dus qua gameplay is dit deeltje iets meer 'Casual'.

De command interface is grotendeels hetzelfde als vroeger.Met de rechter muisknop komt er een ring tevoorschijn,laat de knop los als je ring op de plaats staat waar je je mannen heen wilt. Om een bevel tot aanvallen te geven doe je hetzelfde,als de ring op een vijand staat laat je los en je mannen beginnen te schieten.

Niet alles in Hell's Highway blijft weining veranderd tegenover de vorige games,uiteraard.
Er zijn heel wat leuke toevoegingen die zeker bijdragen tot de 'fun-factor' van de game.
De voornaamste zijn:

Het Bazooka & Machinegeweer team..:Heb je geen zin om te flanken?Een gefortificeerd MG-Nest?Daar komt Jasper,de leider van dit team in actie. Het is erg bevredigend om te kijken hoe de ledematen en zandzakjes in het rond vliegen na een succesvol schot.

Je MG is uiterst effectief om je vijand onder druk te zetten.

Action Cam...: Als je een mooie headshot hebt gemaakt of een handgranaat naar een groepje Duitsers hebt gewopren, krijg je een prachtig slo-mo beeld van die actie.Hier komt het brute gore systeem écht tot zijn recht!

Destructible cover : In Hell's Highway kan je lekker door een houten hekje,een tafel,(alles wat geen steen of metaal is) heen schieten. Verwacht hierbij geen Battlefield Bad Company,we houden het simpel hé.

3rd Person Cover : In deze first person shooter zitten ook third person elementen. Als je naast of achter een muurtje staat,kan je hierachter leunen/dekking zoeken door op de actie-toets te drukken. Dan zie je jezelf in 3rd person view Dit systeem werkt goed en is mooi uitgewerkt.
(Dit systeem lijkt wel verdacht veel op dat van Rainbow Six,een ander shooter van Ubisoft)



Het Cover syteem in actie


AI

In deeltje 2 van Brothers in Arms, Earned in Blood, was de AI van de tegenstanders echt geweldig! Ze konden echt nadenken en situaties inschatten. Ze trokken terug en flankten,echt geweldig.

Bij Hell's Highway ligt het ietsje anders.

Als je op hun flank zit,en ze hebben je ontdekt,staan ze daar(soms) gewoon voor een paar seconden,hun geweer naaar beneden,echt vreemd. Dit zijn misschien meer bugjes,maar het valt wel érg op. Ze zijn niet breinloos, Maar aan het niveu van Earned in Bood kunnen ze niet tippen.
De AI van je medesoldaten is ook niet al te best. Ze nemen altijd de kortse weg,niet de veiligste,met de gevolgen van dien,en soms staan ze aan de verkeerde kant van een muutje of hek,ook met desastreuze gevolgen.

Wat wel jammer is,is dat je het verhaal in een 7-8 uur al hebt uitgespeeld op de normale moeilijkheidsgraad.

Conclusie: Op de basis van de gameplay valt niks aan te merken,toppie,maar De AI is minder.De game mocht wel iets langer zijn geweest.


Graphics,Geluid,..

Graphics: Enkele reviewers beweren dat Hell's Highway grafisch niet topt aan Call of Duty 4. Nu,geloof mij,dat is niet het geval. Of de reviewers waren dronken of ze kregen geld van Activision voor zo'n wanpraat.
De Unreal Engine 3 levert echt mooie beelden. Uniformen en gezichten zien er soms angstwekkend echt uit. Bij het mooie,kleurrijke zomerse landschap krijg je echt zo'n gevoel als op een 19e eeuws schilderijtje. Groene velden,appelbomen,een windmolen..Prachtig gewoon!


Een iddilisch plaatje

In levels als Baptism of Fire,waarbij heel Eindhoven in lichterlaaie staat word je PC'tje ook tot het uiterste gedreven. Het vuur ziet er prachtig uit.
dan heb ik het nog niet eens gehad over de regeneffecten,die zijn echt...WOOOOOW!

Schaduwen, vooral die van jezelf, zijn ook prachtig. Als je een bevel geeft,zie je je schaduw ook die handbewegingen maken,of als je je wapen herlaadt.
Het level van detail van de graphics ligt ook hoog. Die 'spikkeltjes'op de helmen zien er levensecht uit en ook ogen(Vooral als ze waterig zijn) zien er zeer fotorealistisch uit

Maar..Niet alles kan perfect zijn hé. Er zijn zoals in alle games de wazige textures hier en daar, 2D textures waarvan je toch even je wenkbrauwen optrekt.Ook zijn er soms nogal rare schaduwen,vooral die bij scheiding helm-voorhoofd,maar deze schoonheidsfoutjes wegen niet zwaar door.

Conclusie: Dit is geen Crysis maar ZEKER beter dan Call of Duty 4.



Eindhoven in lichterlaaie

Geluid

Eén van de beste punten van deze game! Het audio departement daar bij Gearbox heeft echt mooi werk geleverd. Alles klinkt gewoon zo mooi en levensecht,van Het geluid van je oprukkend squad tot een MG42 in de verte. De soundtrack geeft je kippenvel.

Conclusie:Feiloos,een 10/10!

Verhaal
Alleen het verhaal al is een reden om deze game zonder pardon aan te schaffen.Het is gewoonweg brilliant.
In Hell's Highway komen zoveel dingen aan het licht die onduidelijk waren vroeger. Zo speelt nu het 'Vervloekte pistool' een grote rol. Ik ga nog niets spoilen,want dat is niet aangenaam voor wie verrast wil worden. Dit kon gewoon een film zien geweest,zo episch is het.

De cutscénes...ook hierbij was ik spraakloos. Ongeloofelijk gewoon. ik kan het gewoon niet beschrijven,ik kan enkele zeggen dat ik er kippenvel van kreeg. De cutscénes in deze game zijn waaarschijnlijk de beste die er ooit zijn gemaakt. Schrijver en Cutscéne director Mike Neumann heeft prachtig werk geleverd!

Multiplayer
Hierover werd voor de release geen woord,geen trailer,geen screenshot,NIETS gelost. En met reden..
de multiplayer is gewoon onacceptabel slecht. Het zit vol bugs,glitches,lag,maar 6 maps,sommige wapens ontbreken,de graphics zijn slecht,het is gewoonweg SAAI.

Het voelt 'gerushed'aan,iets dat 2 weken voor de release snel in elkaar is geflanst.

(De multiplayer werd gemaakt door Rockstar New England,niet door Gearbox,nogal vreemd...)

Maar ik persoonlijk,geef hier geen zak om.Ik koop Brothers in Arms voor de unieke Singleplayer ervaring,die volgens mij één van de beste ooit gemaakt is,maar ik kan me voorstellen dat heel wat mensen wel(of zelfs enkel en alleen) om de MP geven,die raad ik aan om Hell's Highway te laten liggen.





plus- en minpunten
Verhaal
Cutscenes
Graphics
Geluid
Authenticiteit
Gameplay
Multiplayer
Matige AI
Bugs
conclusie
Totaal score: 90 Brothers in Arms :Hell's Highway bied één van de beste Single-Player ervaringen ooit,Met prachtige graphics en feiloos geluid. Het verhaal en de cutscénes zijn onbeschrijfelijk mooi. De gameplay is lekker simpel meer stabiel.Naast de gerushte Multiplayer en enkele bugs is deze game nagenoeg perfect.



Must-have
reacties
#3028  | 24 november 2008 21:56 - Wintahs
Avatar van Wintahs
Reacties: 234
Mijn eerste review,kritiek is welkom.


Er staan wel wat spelfoutjes in,maar ik heb nu geen tijd om die te verbeteren.
#3030  | 25 november 2008 10:44 - SgtGohan
Avatar van SgtGohan
Reacties: 2.666
Er staan inderdaad best wel wat spelfoutjes in en de manier waarop je het schrijft kon ook wel wat beter. ook vond ik BIA:HH helemaal niet zo goed wat betreft de graphics en je geeft sound een 100, beetje overdreven toch? Ook zie ik dat je geen plaatjes hebt. toch is het over het algemeen gezien wel een goeie review hoor, vooral omdat het je eerste is
#3031  | 25 november 2008 16:35 - Wintahs
Avatar van Wintahs
Reacties: 234
Er waren wat problemen met Imageschack,daarom dat de plaatjes ontbreken.Zoals ik al zei was ik nogal 'In a hurry' en had geen tijd om een oplossing to zoeken.Als ik eens wat meer tijd heb,zal ik er plaatjes bijzetten en foutjes verbeteren.


Ik vond de graphics echt mooi.Als jij mij nu eens zegt wat er zo minder aan vond,kan ik mijn mening misschien aanpassen aan.(Buiten de 2D textures en grafische bugs enzo hé,over het algemeen.)en het geluid vond ik gewoon perfect,alles daaraan was gewoon dik in orde,er zaten geen fouten e.d in,dus dat betekent voor mij een 10.In ieder geval bedankt voor de kritiek!


EDIT: Plaatjes toegevoegd x)
#3033  | 25 november 2008 18:07 - SgtGohan
Avatar van SgtGohan
Reacties: 2.666
Quote:
Er waren wat problemen met Imageschack,daarom dat de plaatjes ontbreken.Zoals ik al zei was ik nogal 'In a hurry' en had geen tijd om een oplossing to zoeken.Als ik eens wat meer tijd heb,zal ik er plaatjes bijzetten en foutjes verbeteren. Ik vond de graphics echt mooi.Als jij mij nu eens zegt wat er zo minder aan vond,kan ik mijn mening misschien aanpassen aan.(Buiten de 2D textures en grafische bugs enzo hé,over het algemeen.)en het geluid vond ik gewoon perfect,alles daaraan was gewoon dik in orde,er zaten geen fouten e.d in,dus dat betekent voor mij een 10.In ieder geval bedankt voor de kritiek! EDIT: Plaatjes toegevoegd x)

kan aan mij liggen maar ik vond ze nooit zo mooi als andere spellen het zat er altijd onder maja
Edit: sorry had me vergist met medal of honour stom van me
#4061  | 16 april 2009 17:17 - BennoHulst
Avatar van BennoHulst
Reacties: 2.889
Het is een leuke game, niet meer, niet minder.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Gearbox Software
Uitgever: Ubisoft
Meer info
Aantal spelers: -
Release: 9 oktober 2008
Stats
Aantal keer in collectie: 4
Aantal keer in wenslijst: 2
Boxshot
gerelateerde media