PC Only
member review
Game

Auteur: Arend94
Geplaatst op: 10 oktober 2008 om 21:20

Crysis Warhead

Member Review | 10 oktober 2008 - Het eerste deel liet op enkele punten steken vallen, zal dat in dit nieuwe deel verbeterd zijn of niet?

Het verhaal vanuit een andere persoon
Crysis Warhead volgt de gehele verhaallijn zoals die was als in het eerste deel. Daarin was je Nomad, een lid van het Delta Force van de toekomst, die de beschikking had over het “nanosuit”. Dit is een ongelooflijk geavanceerd pak die de persoon die het draagt meer kracht, snelheid of pantser geeft. Het heeft zelfs de optie om geheel onzichtbaar te worden. Maar dit keer kijk je niet vanuit de ogen van Nomad, maar vanuit die van Michael 'Psycho' Sykes.

De game begint vlak voordat het ruimteschip van de aliens in de originele Crysis zich toont en begint met een hinderlaag waar Psycho inloopt. Hij weet maar op nippertje te overleven en komt al snel tot de ontdekking dat de Noord-Koreanen een container hebben waarin kernkoppen, zoals de titel al luid warheads heten, in kunnen vervoerd worden. Zoals je al vermoed zitten er natuurlijk kernkoppen in die containers en aan jou de taak om die onschadelijk te maken.Je moet de inhoud over land, door het water, over het ijs en nog veel meer manieren achtervolgen. De leider van de Noord-Koreanen is Kolonel Lee, een enge vent met een grote zonnebril, accent, litteken en een soort van nanosuit.

In de eerste Crysis waren derde persoons filmpjes totaal afwezig, dat is in dit nieuwe deel totaal anders. Er zijn genoeg tussenfilmpjes die spannend genoeg zijn en het geeft meer een filmische ervaring.

Aliens
In het eerste deel waren volgens veel mensen veel te veel aliens. Dat is in dit deel ook drastisch veranderd. Je zult duidelijk merken dat er een stuk minder van zijn. Ook zijn de Noord-Koreanen met nanosuit veel makkelijker te doden, wat erg handig is omdat je er wel aardig wat tegenkomt. De game is erg kort, je speelt hem in zo’n kleine 6 à 8 uur uit op de middelste moeilijkheidsgraad uit. Dit had in principe toch wel wat meer gemogen, maar voor 30 euro hoor je mij niet klagen.

Nanosuit
De functies en opties van het nanosuit zijn niet veranderd. Je kunt meer kracht, snelheid of pantser krijgen maar kan ook onzichtbaar worden. Door zo snel mogelijk van optie te veranderen kan je geavanceerde tactieken gebruiken. Een voorbeeld: je ziet een groepje soldaten en besluipt ze terwijl de onzichtbaar bent, je wisselt snel naar sneller rennen, rent op ze af en pakt meer kracht, je pakt de ene beet en gooit hem op de andere, je wisselt snel naar meer pantser en schiet ze snel dood. Zo, klus geklaard en makkelijker gedaan dan als je geen tactiek had gebruikt.

Sterk staaltje technologie
Crysis Warhead is absoluut nog de mooiste game ooit gemaakt. Volgens de ontwikkelaars zou de engine met zo’n 60 a 70% geoptimaliseerd zijn waardoor een pc van 700 euro hem goed zou kunnen draaien. Dit is zeker waar, ik met mijn 8600GT, toch al wel een aardig verouderde videokaart, kon ik hem met medium settings op een resolutie van 1440x990 vloeiend draaien. Bij het vorige deel in de sneeuwlevels was het voor iedereen een ramp, het was net een diashow. In dit deel is dat wel anders, ik draai de game merendeel op een constante framerate met soms een framedrop.

Het eerste deel is ondertussen al een jaar oud, Crysis Warhead speelt op meer computers goed, maar ziet er ook beter uit dan het vorige deel op de settings die ik toen speelde. De opkomende zon, het gras dat meebeweegt met de wind, de personages, het water en al het andere zien er prachtig uit en komen erg realistisch in beeld. Qua geluid is de game in orde, wapens klinken zoals ze moeten horen, de aliens klinken heel creepy en op de hoogste moeilijkheidsgraad spreken de Koreanen zelfs echt Koreaans. Dit maakt de game stukken moeilijker doordat je niet hoort wat ze voor tactiek gaan gebruiken.De AI zou volgens Crytek verbeterd zijn en eerlijk gezegd merk je hier niet heel veel van. Gelukkig zijn de Koreanen niet zo dom als in sommige andere games. Ze lopen niet als een kip zonder kop over het slachtveld, maar zoeken zelfs dekking achter alles wat kan. Sommige cover is te vernietigen zoals huisjes van metalen platen en zandzakken, maar dit heeft niet heel veel invloed op de game. Het blijft wel leuk om het kapot te schieten met een bazooka, granaat lanceerder of granaat.
plus- en minpunten
Filmische ervaring
Nanosuit
Minder aliens
Prachtige graphics
Mooi geluid
Nog steeds een aardige pc nodig
Erg kort
conclusie
Totaal score: 6 Crysis Warhead is een volwaardige opvolger. Op veel punten is het verbeterd waaronder het verhaal, de hoeveelheid aliens en de grafisch. Het verhaal is meer filmischer geworden wat toch wel een pluspunt is en de hoeveelheid aliens die minder is geworden is zeker goed. Na een tijd was je die aliens in het eerste deel wel zat en dat is nu wel anders. Jammer genoeg zijn er niet zoveel opties bij gekomen, het nanosuit is niet veranderd, het had wel mooi gewezen als daar een extra optie nog bij zat. Crytek heeft er zeker goed aan gedaan om de engine te optimaliseren zodat veel meer mensen de game kunnen spelen. Voor €30,- is deze game voor iedereen een aanrader!
6
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Crytek
Uitgever: Electronic Arts
Meer info
Aantal spelers: -
Release: 19 september 2008
Stats
Aantal keer in collectie: 8
Aantal keer in wenslijst: 1
Boxshot
gerelateerde media