PC Only
member review
Game
Auteur: Frostyx
Geplaatst op: 9 september 2008 om 20:24
Laatst gewijzigd op: 9 september 2008 om 20:47

Half-Life 2: The Orange Box

Member Review | 9 september 2008 - Laatst zag ik Team Fortress los in de winkel liggen, en toen dacht ik weetje wat ik haal The Orange Box, omdat 'ie daar in zat samen met Half Life 2, die ik nog niet had.
De game die mij het minste aansprak was de game die ik hier ga bespreken.

Half-Life 2 was het lang verwachte vervolg op volgens vele de beste FPS ooit, Half-Life 1.
In Half-Life 2 moet je ontsnappen uit een soort getto waar de mensen gevangen gehouden worden door combine soldiers, een soort politie, maar de gene die ze bestuurt is een wrede dictator geworden...
De game had de ouderwetse Half Life gameplay, met een nieuwe twist: de Gravity Gun, hiermee kan je objecten opzuigen om puzzels op te losse, of om als projectiel of te schieten, maar ook om als schild te gebruiken...
De game werd net zo een groot succes als zijn voorgangen, mede doordat je zelfs op een low-end PC er mooie graphics uit kreeg.

Verder nu met E2.
In E1 begin je in een bijna ontploffende Citadel in de Stad, maar die game riep alleen maar mťťr vragen op bij de gamers, daarom kwam nu het lang verwachte episode 2, waareen er werd gehoopt op het plot, maar helaas er komt ook nog een E3.
HL2E2 begint met een korte flashback waar je ziet wat er in E1 gebeurde, en daarna ga je met je vertrouwde gravity gun op stap, samen met Alyx, de dochter van een geleerde die de rebbelen helpt te ontsnappen uit de stad.
De gameplay is het zelfde gebleven als de vorige delen, en dat is goed, want de gameplay is gewoon perfect!
De graphics hebben een aardige update gekregen en deze game kan makkelijk bij benen met al het nextgen geweld van UT3 etc...
Een grotere verandering is dat je nu ook reusachtige shootouts treft, die een beetje doen denken aan een soort Battlefield achtig taffereel met veel vijanden tegelijk op het scherm.
Het verhaal is gewoon degerlijk en redelijk interressant.
Wat wel erg opviel is het geluid, voordat ik deze game speelde, had ik de andere HL2 games gespeeld, en daarbij voelde een shotgun qua geluid een beetje aan als de schiettent van de kermis op de hoek, maar bij dit deel is het werkelijk geweldig!
Ik speel met een 2.1 speaker set, en het kwam allemaal heerlijk uit mijn subwoofer, wat het toch net even dat YAHOOO gevoel geeft als je zo een combine Soldier omlegt.
HL2:E2 is wel aan de korte kant, maar het spel is ook goedkoop.

plus- en minpunten
Graphics
Gameplay
Geluid
Kort!!!
conclusie
Totaal score: 88 Top game :W
Must-have
reacties

Er zijn nog geen reacties.

Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn.
Nog geen account? Registreer je gratis!
game info
Ontwikkelaar: Valve Software
Uitgever: Electronic Arts
Meer info
Aantal spelers: 16
Release: 19 oktober 2007
Stats
Aantal keer in collectie: 13
Aantal keer in wenslijst: 0
Boxshot
gerelateerde media