PC Only
informatie
Titel Beschrijving
PC Only Informatie over PC Only
FAQ PC Only Veelgestelde vragen over PC Only
Voorwaarden Informatie over copyright, trademarks, disclaimer en het privacybeleid
Beleid De regels voor het plaatsen van een reactie op PC Only
UBB-codes Overzicht van te gebruiken UBB-codes op PC Only
Adverteren Informatie over adverteren op PC Only
informatie

Beleid

Op de website van PC Only kun je reageren op nieuwsberichten, artikelen, screenshots en videoís van de redactie. Het is ook mogelijk om te reageren op weblogs en reviews geschreven door leden. Reacties zijn bedoeld om je mening te geven over het onderwerp, van hetgeen dat in het artikel besproken wordt of dat je op de video of screen ziet. Je kunt alleen reageren als je geregistreerd en ingelogd bent.
Verder moeten je reacties aan een aantal regels voldoen.

Reacties zijn niet bedoeld om de kwaliteit van het artikel te bediscussiŽren
Reacties zijn, zoals hierboven aangegeven, bedoeld om je mening te geven over hetgeen er in een bepaald artikel wordt besproken. Dit betekent dat het niet de bedoeling is om kritiek te leveren op het artikel.
Natuurlijk horen we wel graag jullie feedback op ons werk, alleen een reactie op het bericht is daar niet de juiste plek voor. Voor het geven van feedback kun je het forum gebruiken of het contactformulier. Reacties die wel gaan over de kwaliteit van een artikel, zullen worden aangepast of verwijderd.
Bovenstaande geldt ook voor commentaar op beoordelingen in reviews, het gaat bij het uitdelen van een cijfer om de persoonlijke mening van de redacteur. Je kunt je eigen mening kenbaar maken door te stemmen, een memberrecensie te schrijven of in de reacties te laten weten wat jij het spel waard vindt. Reacties als Ďjullie moeten deze game een 9 gevení of Ďeen 6 is veel te laagí zullen dan ook aangepast of verwijderd worden.

Respect
Heb respect voor andere leden. Dit betekent dat er niet gescholden of bedreigd wordt in welke vorm dan ook. Ook houdt respect in dat je andere leden niet belachelijk maakt.

Racisme, bedreigingen, pornografisch materiaal
Allemaal niet toegestaan. Deze overtredingen zullen allemaal bestraft worden met een waarschuwing of zelfs een ban.

Spam
Spam is er in twee verschillende vormen:
1. Spam als reclame. Gaming Only is geen advertentiesite, reclame wordt dus verwijderd. Mocht je toch reclame willen maken dan kan je altijd contact opnemen voor een advertentie.
2. Spam als off-topic posts, dubbel posten. Blijf bij het onderwerp en ga niet je eigen posts herhalen. In beide gevallen wordt je reactie verwijderd.

Inhoud van je posts
Niet iedere reactie hoeft een ongekend intellectueel niveau te hebben, maar zorg er wel voor dat je inhoud geeft aan je reacties. Reacties als: "Deze game wordt toch slecht" zijn niet gewenst. Om dit te voorkomen kun je met een paar argumenten al heel wat meer inhoud aan je reactie geven.

Illegale downloads, warez, modchips e.d.
Reacties die hierover gaan of hiernaar verwijzen zijn niet toegestaan, reacties hierover worden onherroepelijk verwijderd. Dit houdt niet alleen in dat het verboden is om over modchips te praten. Download sites voor MP-3's, films en wat al niet meer zijn ook niet toegestaan.

Taalgebruik
Niet iedereen praat en schrijft perfect ABN, maar dialect, breezah taal, 1337, MSN-taal en dergelijke zijn voor sommige mensen onleesbaar. Plaats je reacties dus in normaal Nederlands en maak gebruik van hoofdletters en leestekens.

Aanmaken van dubbele accounts en delen van accounts
Het aanmaken van dubbele accounts wordt niet op prijs gesteld. Dit geeft een verkeerd beeld van het aantal members. Als iemand een dubbele account aanmaakt en wij zien dat, dan zal de tweede account van de gebruiker inactief worden gezet, zodat deze niet meer kan posten. Mochten er op de tweede account geen posts gemaakt zijn, dan zal de tweede account helemaal verwijderd worden. Ook het delen van accounts is niet toegestaan, dit levert een permanente ban op van de betreffende account.

Wannabee mods
De redactie en moderators zijn er niet voor niks. Zij zorgen voor de handhaving van de regels en zullen ander leden er op wijzen als ze iets verkeerd doen. Dit hoeft dus niet te gebeuren door andere leden. Mocht je een post zien die niet volgens de regels is, gebruik dan de report functie (door op het uitroepteken bij iemands post te klikken). Een redactielid of moderator zal de post dan wanneer nodig aanpassen.

Maatregelen bij overtreding
Bij overtreding van ťťn van de regels zal ťťn van de volgende maatregelen genomen worden.

1. De moderator zal in de reacties aangeven dat men zich weer aan de regels moet houden
2. Aanpassing van de reactie.
3. Verwijderen van de reactie.

Sommige overtredingen zullen ook "bestraft" worden. Dit kan op de volgende manieren:

1. (OfficiŽle) Waarschuwing
2. Tijdelijke ban
3. Permanente ban

De maatregel hangt af van hoe ernstig je overtreding was. Doorgaans zul je voor kleine dingen als off-topic of slecht taalgebruik geen waarschuwing krijgen, maar als het vaker voorkomt is het toch mogelijk dat het op een gegeven moment wel gebeurt.

Normaal gesproken zul je eerst een OfficiŽle Waarschuwing ontvangen bij een overtreding. Hiervan wordt je door middel van een email of een PM op de hoogte gesteld. Hieronder de volgorde van waarschuwen:
1ste officiŽle waarschuwing, dit is je eerste en gelijk laatste waarschuwing.
2de officiŽle waarschuwing, dit levert je een tijdelijke ban van 48 uur op.
3de officiŽle waarschuwing, met als resultaat een tijdelijke ban van een week.
4de officiŽle waarschuwing, hiervoor krijg je een tijdelijke ban van een maand.
5de officiŽle waarschuwing, na je 5de waarschuwing krijg je een permanente ban. Dit houdt in dat zowel je gebruikersnaam als je IP-adres en je, in je profiel gebruikte, e-mailadres geblokkeerd zullen worden.

Een moderator of administrator kan ook besluiten meteen een tijdelijke of permanente ban uit te delen aan een lid als de overtreding zeer ernstig is. Waarschuwingen komen niet te vervallen en zullen door de crew bijgehouden worden.