PC Only
game
The Sims 3

The Sims 3 (De Sims 3)

De Sims 3 is het nieuwe deel in de Sims-reeks. Ook in dit deel draait het om het maken en inrichten van je huis en de (meestal zelf gecreŽerde) mensen die het huis komen te bewonen te verzorgen.

De Sims 3 wordt ontwikkeld door EA Los Angeles en moet op 4 juni in de winkels liggen.

horLine

Features:

* De Buurt: Een grote verandering is dat vanaf nu de hele buurt meegroeit. Voorheen verouderde alleen de familie waar je mee speelde. In The Sims 3 zal iedereen tegelijk verouderen. In de buurt zullen er twee soorten locaties zijn. Bij de ťťn verdwijnt de Sim, bijvoorbeeld op zijn werk. Bij de ander kan je alles volgen wat hij doet. Je kan nu ook bij andere Sims op bezoek gaan als je dat wilt.

* De Mogelijkheden: Alhoewel je niet je Sim precies kan controleren als hij op zijn werk is kan je hem wel sturen. Je kan je Sim bijvoorbeeld vroeg laten vertrekken of laten slijmen bij de baas. Ook kan je Sim zogenaamde 'Opportunities' krijgen. Dan kan hij iets extra's doen voor zijn baas, zoals de afwas van een restaurant doen omdat de afwasmachine stuk is.

* Het Socializen: Het socializen gaat ook wat anders. Je kan nu de toon van het gesprek veranderen. Zo zal je serieus kunnen praten maar ook 'flirty'. Zo kan je zelf kiezen voor een vriendschappelijke of een romantische relatie.

* De Persoonlijkheid: De persoonlijkheid van je Sims gaat nu niet meer via een balkje van 0 tot 10. In plaats daarvan kan je een aantal 'traits' aan je Sim geven. Dit zijn een soort van karaktereigenschappen zoals 'boekenwurm', 'goed gevoel voor humor' en 'buitenmens'.

* Het karakter: De makers willen meer nadruk op karaktergroei leggen dan het zogenaamde 'grinden'; het elke dag steeds maar weer dezelfde dingen doen. De acht balkjes zullen daarom verdwijnen en er komen er drie voor in de plaats. De belangrijkste is de fun-versus-stressmeter. Een ander nieuw aspect aan de gameplay is dat je nu zelf ook klusjes voor je Sims op kan knappen. Om afwassen en opruimen hoeven je Sims zich niet meer druk te maken als je dat wil.

horLine

Discussieer mee op het forum over The Sims 3

horLine

OfficiĎle website

Releasedatum: 4 juni 2009

game info
Ontwikkelaar: Maxis
Uitgever: Electronic Arts
Meer info
Genre(s): Simulation
Aantal spelers: -
Release: 4 juni 2009
Stats
Aantal keer in collectie: 12
Aantal keer in wenslijst: 7
Boxshot
gerelateerde media