PC Only
game
BioShock

BioShock

BioShock is ontwikkeld door Irrational Games, dat eerder al bekendheid vergaarde door games als SWAT 4 en Tribes: Vengeance maar ook het brein was achter het door liefhebbers veelgeprezen System Shock 2. BioShock is dan ook het officieuze vervolg op deze game.

Je begint als speler op een onbekende plek midden in de oceaan, nadat je vliegtuig is neergestort. Je zwemt naar een vuurtoren die je in de verte ziet en daar aangekomen ontdek je een lift naar een onderwaterwereld, genaamd Rapture. Deze wereld blijkt aan het einde van de Tweede Wereldoorlog gebouwd te zijn om belangrijke mensen zoals kunstenaars en wetenschappers onder te brengen.

Diezelfde wetenschappers hebben in deze onderwaterwereld echter onderzoek gedaan en met succes. Zo ontdekten ze een nieuw wezen met sterke genetische krachten. Door gebruik te maken van het DNA van deze wezens kunnen de inwoners van Rapture zichzelf sterker en intelligenter maken. Er ontstonden op den duur echter ook mutanten, wat voor het begin van een strijd tussen twee verschillende bevolkingsgroepen zorgde met een gewelddadige oorlog als gevolg.

BioShock is een first-person actie RPG met als achtergrond verhaal een alternatief einde van de Tweede Wereldoorlog. De game geeft je een grote vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt, de keuze om vrienden of vijanden te maken en om zelf wapens samen te stellen. Ondertussen is het natuurlijk de bedoeling om de geheimen van Rapture te ontdekken, waarna het verhaal zich steeds verder uit de doeken zal doen. Je hebt in het spel de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, en je kunt zelf beslissen op welke gebieden je dit het liefste doet.

Door een spannende setting te combineren met science fiction elementen en een diepgaand non-lineair verhaal boordevol First-person actie, stapt BioShock op meerdere fronten in de voetsporen van System Shock 2.

horLine

Features:

* Betreed een nieuwe wereld waarin je mechanische voorwerpen kunt hacken, beveiligings afweergeschut kunt gebruiken en unieke voorwerpen kunt gebruiken om te overleven

* Upgrade je wapens om de strijd met je vijanden aan te gaan

* Bewerk je lichaam met genetische aanpassingen door verschillende plasmid stations die verspreidt zijn over de stad waardoor je fantastische vaardigheden krijgt

* Ontdek een levendige wereld met een sterke intelligentie waar de inwoners interessante relaties met elkaar hebben die van invloed zijn op je game ervaring

* Ervaar echte next-gen graphics met een prachtig ogende onderwaterwereld en realistische watereffecten

* Maak belangrijke besluiten die van invloed zijn in de game. Gebruik je de onschuldige overlevenden van Rapture of red je ze?

horLine

Discussieer mee op het forum over BioShock

horLine

PEGI rating:

16+  18+  

horLine

OfficiĎle website

Releasedatum: 24 augustus 2007

game info
Ontwikkelaar:
Uitgever: 2K Games
Meer info
Aantal spelers: -
Release: 24 augustus 2007
Stats
Aantal keer in collectie: 10
Aantal keer in wenslijst: 0
Boxshot
gerelateerde media