PC Only
game
Sam & Max Season One

Sam & Max Season One

Deze Sam & Max-game is een typisch avonturenspel, met veel humor en knotsgekke situaties. Het spel is volledig 3D en lijkt sterk op Sam & Max: Freelance Police dat bij LucasArts in ontwikkeling was voordat deze uitgever de stekker uit het spel trok. Dit is overigens niet zo verbazingwekkend, want de ontwikkelaar Telltale bestaat voor een groot deel uit leden van het Sam & Max-team bij LucasArts. Het spel is gebaseerd op de wereldberoemde stripboekenreeks Sam and Max en opvolger van de legendarisch point-n-click-game Sam & Max: Hit the Road. Het eerste seizoen van Sam & Max-games bestaat uit zes episodes.

De voormalige kindsterretjes van de Soda Poppers Tv-show slopen in de eerste episode de hele buurt. Dit is echter geen normaal verhaal over kindsterretjes die over de schreef gaan. Er zit een duistere kracht achter het vreemde gedrag van de Poppers. Sam en Max moeten redding brengen door hun goede verstand en allerlei huishoudelijke objecten te gebruiken.

De tweede episode gaat over talkshowpresentatrice Myra Stump is helemaal doorgedraaid. Sam en Max gaan naar de studio van WARP TV om uit te zoeken waarom ze haar publiek gijzelt. Op de set komen bij Myra is echter niet zo eenvoudig. De Freelance Police moet eerst laten zien dat ze hun 15 minuutjes in de spotlight waardig zijn.

De commissaris wil in de derde episode een undercover-operatie doen bij de Ted E. Bear Mafia-Free Playland en Casino. De mol die undercover is laat echter niet meer van zich horen. Om hem te vinden moeten Sam & Max infiltreren en lid worden van de Speelgoedmaffia.

In de vierde episode van het eerste Sam & Max-seizoen is de president gek geworden. Er is een door de overheid opgelegd mandaat voor groepsknuffels, er is een puddingembargo en niemand weet waar hij nu weer mee zal komen. Sam en Max gaan naar Washington om iets te doen aan deze mafkees, maar het politieke klimaat wordt steeds onrustiger en een nieuwe macht steekt de kop op.

In de vijfde episode dreigt er een internetcrisis te komen. Bovendien is er een computerspel dat de spelers van dat spel gijzelt. Sam en Max moeten een nieuwe realiteit ingaan om ervoor te zorgen dat alles weer goed komt. De grote vraag is of de Freelance Police deze virtuele zaak kan oplossen voordat alle pc's wereldwijd crashen.

Sam & Max moeten in de zesde episode naar de maan om een hele planeet te redden van een leven van hypnotische slavernij. Een plot om op lokaal niveau de hersenen van de bevolking in de macht te krijgen is namelijk uitgegroeid tot wereldwijd proporties.

horLine

Features:

* Geweldige dialogen

* Subtiele en lachwekkende humor

* De hoge resolutie graphics kunnen zelfs weergegeven worden op gemiddelde pc's

horLine

PEGI rating:

12+  

horLine

OfficiĎle website

Releasedatum: 1 november 2006

Related Items
Er zijn geen resultaten te weergeven.
game info
Ontwikkelaar: Telltale Games
Uitgever: DreamCatcher Games
Meer info
Genre(s): Adventure
Aantal spelers: -
Release: 1 november 2006
Stats
Aantal keer in collectie: 1
Aantal keer in wenslijst: 0
Boxshot
gerelateerde media