PC Only
bedrijf

SEGA

SEGA is in 1951 opgericht door Davi Rosen, een Amerikaan in Japan. De originele naam van het bedrijf was Rosen Enterprises en richtte zich op export. Het bedrijf ging later over op het distributeren van machines en foto-hokjes. In 1965 ging Rosen Enterprises samen met een jukebox fabrikant en veranderde de naam in Service Games, afgekort tot SEGA. Enkele jaren later, in 1986, trad SEGA toe tot de consolewereld met het Sega Master System om zo de strijd met Nintendo aan te gaan.

SEGA en Nintendo leken erg aan elkaar gewaagd met soortgelijke machines. De Genesis nam het op tegen de SNES en de Game Gear tegen de Game Boy. Nintendo's lichte voorsprong en enkele onsuccesvolle add-ons zoals de SEGA CD zorgde ervoor dat SEGA langzaam terrein verloor in de consolewereld. Toen in 1995 de PlayStation zich in de strijd mengde kreeg de Sega Saturn een harde klap te verwerken. De PlayStation 2 gaf de genadeklap aan SEGA's opvolger, de Dreamcast.

SEGA heeft sinds de ondergang van de Dreamcast geen eigen console meer op de markt gebracht. Wel ontwikkelt het nu nog steeds games voor diverse andere platformen. Het bekendste spel is ook direct het boegbeeld van SEGA, de blauwe egel Sonic.

horLine

Website: http://www.sega.com/
Land van herkomst: Japan
Opgericht in: 1951
Bedrijf info
Land van herkomst Japan
Opgericht in 1951