PC Only
bedrijf

Playlogic Games

Playlogic is een uitgever en ontwikkelaar die is opgericht in 2002. De eigen ontwikkelstudio van het bedrijf heet Playlogic Game Factory en is gevestigd in Breda, Nederland. Bij het bedrijf werken ongeveer 55 mensen die verschillende games voor diverse platformen ontwikkelen.

Playlogic International is verantwoordelijk voor het uitgeven, de sales, distributie, communicatie en ontwikkelen van de games. Deze afdeling van Playlogic is gevestigd in Amsterdam, Nederland. Het hoofdkantoor van Playlogic bevindt zich in New York.

Naast de eigen games geeft Playlogic ook games uit van onder andere Hydravision (Frankrijk), Synetic (Duitsland), Metropolis Software (Polen), Akella (Rusland), World Forge (Rusland), Cauldron (Slowakije), Centauri Production (Tsjechië), Buka (Rusland) en GFI (Rusland). Bekende games van Playlogic zijn onder andere Xyanide, Age of Pirates, Obscure 2 en Infernal.

Na een faillissement in augustus 2010, maakte het bedrijf in december een doorstart onder de nieuw opgerichte onderneming Playlogic Entertainment N.V. De activiteiten zullen zich voornamelijk richten op het wereldwijd digitaal uitgeven van games op de platformen van Microsoft, Nintendo en Sony. Daarnaast breidde Playlogic haar activiteiten uit met een buitenlandse dochteronderneming die zich richt op de zeer snel groeiende markt van kansspellen (Play For Fun en Play For Real) voor mobiele telefoons, tablets en de online markt.

horLine

Website: http://www.playlogicgames.com/
Land van herkomst: Nederland
Opgericht in: 2002
Bedrijf info
Land van herkomst Nederland
Opgericht in 2002